Fettsugning

Få din fettsugning utförd av våra professionella plastkirurger

Med hjälp av enbart motion och kostförändringar har många svårt att bli av med fettsamlingar på olika delar av kroppen. Viktminskning reducerar inte antalet fettceller, men det gör däremot fettsugning. Bland annat påverkar arvsanlag och hormoner hur fettceller samlas på olika kroppsdelar.

En fettsugning kan hjälpa dig med problemområden som kost och motion inte biter på och vi kan erbjuda fettsugningar på nästan alla delar av kroppen. Lår, mage, höfter, midja, haka och vader är vanliga områden vi behandlar. Vi på Clinica Perfekta har lång erfarenhet av fettsugning och använder oss av modern utrustning och beprövade metoder.

Inför operationen

Hos Clinic Perfekta får du under ditt första besök träffa din plastikkirurg. Under besöket får du ställa frågor och prata om dina önskemål. Vi tycker det är viktigt att du känner dig trygg inför operationen och att du känner att du har förtroende för oss.

Fettsugningen sker under narkos och tar cirka två timmar. Under operationen används även lokalbedövning i fettvävnaden innan ett antal mindre hudsnitt görs. Kirurgen suger sedan bort överskottsfettet med hjälp av en tunn kanyl. Snittet sys sedan ihop, och stygnen absorberas successivt utan att du behöver oroa dig. Ingreppet är polikliniskt, vilket innebär att du oftast kan åka hem samma dag som ingreppet sker.

En fettsugning minskar antalet fettceller i kroppen, till skillnad från viktminskning. Därför kan du med en fettsugning få bort de problemområden som inte kostförändringar och motion kan förändra. Alla patienter som genomgår en fettsugning får ömmande svullnader och blåmärken i operationsområdet. Beroende på vilket ingrepp du väljer, kan du behöva vara borta i en vecka från arbetet. Under ditt första besök kommer kirurgen att svara på alla dina frågor gällande komplikationer och återhämtning från operationen.

 

På operationsdagen

På operationsdagen möts du av vår personal som visar dit till ditt egna patientrum. Du kommer även få träffa din narkosläkare och plastkirurg. Din kirurg kommer att gå igenom vad som kommer att hända under dagen, samt fotografera området som ska opereras.

När operationen är klar kommer du vakna upp i ditt patientrum. Du är välkommen att stanna i rummet i några timmar eller över natten för att vila upp dig. Innan du går hem kommer vår personal att ge dig tips och råd om läkningsprocessen. För att du ska läka så bra som möjligt är det viktigt att du följer dessa instruktioner. Eftersom du efter operationen kan vara öm och trött är det bra om du kan be någon att hämta dig.

 

Efter operationen

En gördel sätts på det behandlade området efter operationen och denna ska bäras under två till tre månader. De allra flesta börjar arbeta igen en vecka efter ingreppet. Under de kommande 1-2 veckorna efter fettsugningen kommer du vara svullen och öm. Svullnaden kommer gå ned av sig själv och smärtan kan begränsas med hjälp av smärtstillande läkemedel. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar på ingreppets resultat, då arvsanlag påverkar hur huden kommer att återhämta sig.

Ungefär två veckor efter ingreppet är du välkommen tillbaka till oss på återbesök. Då kontrollerar vi att allt ser bra ut och ser till så att du mår bra. Vi ser gärna att du även kommer tillbaka till oss efter 4-6 månader och 12 månader för ytterligare kontroller. När du åker hem efter ett ingrepp på Clinic Perfekta får du telefonnummer till din kirurg och till oss på kliniken. Om du har några frågor eller funderingar efter din operation så kan du nå oss dygnet runt.

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss på Clinica Perfekta för en konsultation.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER

Dr Dhafir D Hanoon
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                    

 

Mer om Dr. Hanoon

Leg. Plastikkirurg / Överläkare

Dhafir Hanoon är född i Bagdad och utbildad specialistläkare inom plastikkirurgi sedan 2008. Han jobbade på plastikkirurgiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhus/Solna och blivit legitimerad plastikkirurg i Sverige. Han har även jobbat i privata kliniker i Stockholm, som bland annat Akademikliniken.

Sedan 2012 jobbar Dhafir som överläkare på plastikkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro där är han även medicinsk ledningsansvarig. 

Dhafir är utbildad mikrokirurg och har omfattande erfarenhet inom rekonstruktion av huvud-hals och bröst efter cancerkirurgi. 

År 2014 grundade Dhafir Hanoon Clinic Perfekta som är idag en av Sveriges ledande privata estetiska kliniker. Han har bred erfarenhet inom estetiskkirurgi bland annat näsplastik, bröstkirurgi, bukplastik, fettsugning och mycket fler. 

Dhafir är en av de få plastikkirurger i Sverige som innehar europeisk specialistexamen i plastikkirurgi (European Board of Plastic Surgery EBOPRAS). 

Medlem i SFEP (Svenska Förening För Estetik Plastikkirurgi)
Medlem i EBOPRAS (European Board Of Plastic Surgery)
Medlem i SPKF (Svensk Plastikkirurgisk Förening)
Medlem i SFRM (Svensk Förening För Rekonstruktiv Mikrokirurgi)
Medlem i ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery)
Medlem i EFSM (European Federation Of Societies For Microsurgery)

Email: dhafir@clinicperfekta.se


S P R Å K
Engelska
Svenska

Arabiska

Dr Petros Pariza
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                  

 

Mer om Dr. Pariza

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Sedan hösten 2018 i privat verksamhet på klinik REFORMedica. 

Medlem i:


S P R Å K
Engelska
Svenska

Dr. Tomas Perryd
Specialist i käkkirurgi/Master of Medical Science                                            

 

Mer om Dr. Perryd
Tomas har under många år, på Universitetssjukhuset i Örebro, arbetat med rekonstruktion av ansikten och käkar i samband med tumörkirurgi samt korrigerande kirurgi av medfödda missbildningar i käkar. Han har varit vår konsult i flera år men också på andra kliniker i Sverige och i Norge.
Han har stor erfarenhet av estetiskt korrigerande kirurgi i ansikten och käkar såsom ex v hakplastik/-implantat, assymmetrier mm. Vi samarbetar även med Örebro Käkkirurgiska Centrum där han också finns som konsult.
Tomas har annars sin huvudsakliga verksamhet inom Praktikertjänst (PTJ) där han förutom driver egen klinik har uppdrag som käkkirurgisk konsult på PTJ-kliniker i Örebro, Lindesberg och Lidköping. 
Specialist i käkkirurgi sedan 2004
Master of Medical Science/Medicine Magister (MSc), Karolinska Institutet, 2007
Leg. tandläkare sedan 1995
Certifierad i Botox- och fillerbehandlingar, Inject Academy, Stockholm
Medlem i Svensk Käkkirurgisk Förening (KKF)
Medlem i International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons (IOAMS)4
Jörgen Johansson
Narkosläkare