Fettsugning

Få din fettsugning utförd av våra professionella plastkirurger

Med hjälp av enbart motion och kostförändringar har många svårt att bli av med fettsamlingar på olika delar av kroppen. Viktminskning reducerar inte antalet fettceller, men det gör däremot fettsugning. Bland annat påverkar arvsanlag och hormoner hur fettceller samlas på olika kroppsdelar.

En fettsugning kan hjälpa dig med problemområden som kost och motion inte biter på och vi kan erbjuda fettsugningar på nästan alla delar av kroppen. Lår, mage, höfter, midja, haka och vader är vanliga områden vi behandlar. Vi på Clinica Perfekta har lång erfarenhet av fettsugning och använder oss av modern utrustning och beprövade metoder.

Inför operationen

Hos Clinic Perfekta får du under ditt första besök träffa din plastikkirurg. Under besöket får du ställa frågor och prata om dina önskemål. Vi tycker det är viktigt att du känner dig trygg inför operationen och att du känner att du har förtroende för oss.

Fettsugningen sker under narkos och tar cirka två timmar. Under operationen används även lokalbedövning i fettvävnaden innan ett antal mindre hudsnitt görs. Kirurgen suger sedan bort överskottsfettet med hjälp av en tunn kanyl. Snittet sys sedan ihop, och stygnen absorberas successivt utan att du behöver oroa dig. Ingreppet är polikliniskt, vilket innebär att du oftast kan åka hem samma dag som ingreppet sker.

En fettsugning minskar antalet fettceller i kroppen, till skillnad från viktminskning. Därför kan du med en fettsugning få bort de problemområden som inte kostförändringar och motion kan förändra. Alla patienter som genomgår en fettsugning får ömmande svullnader och blåmärken i operationsområdet. Beroende på vilket ingrepp du väljer, kan du behöva vara borta i en vecka från arbetet. Under ditt första besök kommer kirurgen att svara på alla dina frågor gällande komplikationer och återhämtning från operationen.

 

På operationsdagen

På operationsdagen möts du av vår personal som visar dit till ditt egna patientrum. Du kommer även få träffa din narkosläkare och plastkirurg. Din kirurg kommer att gå igenom vad som kommer att hända under dagen, samt fotografera området som ska opereras.

När operationen är klar kommer du vakna upp i ditt patientrum. Du är välkommen att stanna i rummet i några timmar eller över natten för att vila upp dig. Innan du går hem kommer vår personal att ge dig tips och råd om läkningsprocessen. För att du ska läka så bra som möjligt är det viktigt att du följer dessa instruktioner. Eftersom du efter operationen kan vara öm och trött är det bra om du kan be någon att hämta dig.

 

Efter operationen

En gördel sätts på det behandlade området efter operationen och denna ska bäras under två till tre månader. De allra flesta börjar arbeta igen en vecka efter ingreppet. Under de kommande 1-2 veckorna efter fettsugningen kommer du vara svullen och öm. Svullnaden kommer gå ned av sig själv och smärtan kan begränsas med hjälp av smärtstillande läkemedel. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar på ingreppets resultat, då arvsanlag påverkar hur huden kommer att återhämta sig.

Ungefär två veckor efter ingreppet är du välkommen tillbaka till oss på återbesök. Då kontrollerar vi att allt ser bra ut och ser till så att du mår bra. Vi ser gärna att du även kommer tillbaka till oss efter 4-6 månader och 12 månader för ytterligare kontroller. När du åker hem efter ett ingrepp på Clinic Perfekta får du telefonnummer till din kirurg och till oss på kliniken. Om du har några frågor eller funderingar efter din operation så kan du nå oss dygnet runt.

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss på Clinica Perfekta för en konsultation.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER