Näsplastik

Bra att veta om näsplastik

Vi är säkert många som är överens om att näsan är det allra mest utmärkande och karaktärsbildande för vårt ansikte. Det är en av de allra vanligaste plastikoperationerna som utförs.

Det finns lika många anledningar som det finns personer som väljer att utföra sin näsplastik på vår klinik. Man kan tycka att näsans storlek eller form är oproportionerlig i förhållande till ansiktet, det kan handla om något medfött eller en näsa som skadats och missbildats. Som tur är går detta att förändra hos oss på Clinic Perfekta. Vi tar hänsyn till varje enskilt fall och har de allra senaste teknikerna.

Operationen kan medföra vissa komplikationer, som andningssvårigheter och synliga blåmärken en tid efter ingreppet. Vid operationer av näsbenet och större ingrepp uppstår ofta kraftiga svullnader kring ögonen.

Inför operationen

Då näsan spelar en central roll i ansiktet, studeras ansiktsdragen i minsta detalj inför ingreppet. En vanlig anledning till att man önskar genomföra näsplastik är att man vill förminska näsan eller förfina formen genom att avlägsna en upphöjning eller forma om nästippen. Det är också vanligt att nässkiljeväggen rätas ut vid exempelvis andningssvårigheter.

Näsplastik kräver den expertis som våra kirurger har efter mångårig erfarenhet. Förutom den estetiska aspekten vägs självklart den funktionella in, kunskap om näsan som andningsorgan och dess utveckling i olika åldrar är saker som vägs in i förberedelserna. Du kan känna dig trygg hos oss, och inför operationen har du möjlighet att ställa alla dina frågor.

Inför en näsplastik träffar du plastkirurgen och ni går tillsammans igenom hur ingreppet kommer gå till och vad du ska tänka på före och efter vistelsen på kliniken. Du får en bild av hur ditt ansikte kommer att se ut efter operationen, vilket är väsentligt då en näsplastik förändrar hela ansiktet.

Det är viktigt att du får hjälpen att visualisera detta och förbereda dig mentalt. Du informeras om vad som gäller efter utförd näsplastik, hur länge du ska ha kvar bandaget och vad du ska tänka på tiden efter operationen.

 

På operationsdagen

Du välkomnas på kliniken och blir visad ditt patientrum. Kirurgen kommer gå igenom vad som ska hända steg för steg. Vår kunniga personal finns tillgänglig för att ta hand om dig och ge dig alla råd du behöver.

Beroende på hur avancerade förändringar som ska utföras under en näsplastik, tar operationen mellan 30 minuter upp till två och en halv timme. Du stannar på vår klinik och blir omhändertagen timmarna efter operationen, men du kan åka hem samma dag. Det är vanligt att man tar en vecka ledigt eller längre efter genomförd operation.

 

Efter operationen

Efter operationen får du ett gipsbandage över näsan.  Ca 1 vecka efter ingreppet kommer du på återbesök och får gipset borttaget. För att få bästa resultat ska du även efter detta ha näsan tejpad i antal veckor efteråt. Kirurgen visar på plats hur du själv kan tejpa din näsa på bästa sätt. Det krävs tålamod, då näsan får sin slutliga form först en tid efter operationen.

Den närmaste tiden efter en näsplastik ska du avstå från all typ av träning. Det är vanligt att det uppstår svullnad och blåmärken de närmaste veckorna efter ingreppet, men de avtar allt eftersom. 

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER

Dr Dhafir D Hanoon
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                    

 

Mer om Dr. Hanoon

Leg. Plastikkirurg / Överläkare

Dhafir Hanoon är född i Bagdad och utbildad specialistläkare inom plastikkirurgi sedan 2008. Han jobbade på plastikkirurgiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhus/Solna och blivit legitimerad plastikkirurg i Sverige. Han har även jobbat i privata kliniker i Stockholm, som bland annat Akademikliniken.

Sedan 2012 jobbar Dhafir som överläkare på plastikkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro där är han även medicinsk ledningsansvarig. 

Dhafir är utbildad mikrokirurg och har omfattande erfarenhet inom rekonstruktion av huvud-hals och bröst efter cancerkirurgi. 

År 2014 grundade Dhafir Hanoon Clinic Perfekta som är idag en av Sveriges ledande privata estetiska kliniker. Han har bred erfarenhet inom estetiskkirurgi bland annat näsplastik, bröstkirurgi, bukplastik, fettsugning och mycket fler. 

Dhafir är en av de få plastikkirurger i Sverige som innehar europeisk specialistexamen i plastikkirurgi (European Board of Plastic Surgery EBOPRAS). 

Medlem i SFEP (Svenska Förening För Estetik Plastikkirurgi)
Medlem i EBOPRAS (European Board Of Plastic Surgery)
Medlem i SPKF (Svensk Plastikkirurgisk Förening)
Medlem i SFRM (Svensk Förening För Rekonstruktiv Mikrokirurgi)
Medlem i ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery)
Medlem i EFSM (European Federation Of Societies For Microsurgery)

Email: dhafir@clinicperfekta.se


S P R Å K
Engelska
Svenska

Arabiska

Dr Petros Pariza
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                  

 

Mer om Dr. Pariza

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Sedan hösten 2018 i privat verksamhet på klinik REFORMedica. 

Medlem i:


S P R Å K
Engelska
Svenska

Dr. Tomas Perryd
Specialist i käkkirurgi/Master of Medical Science                                            

 

Mer om Dr. Perryd
Tomas har under många år, på Universitetssjukhuset i Örebro, arbetat med rekonstruktion av ansikten och käkar i samband med tumörkirurgi samt korrigerande kirurgi av medfödda missbildningar i käkar. Han har varit vår konsult i flera år men också på andra kliniker i Sverige och i Norge.
Han har stor erfarenhet av estetiskt korrigerande kirurgi i ansikten och käkar såsom ex v hakplastik/-implantat, assymmetrier mm. Vi samarbetar även med Örebro Käkkirurgiska Centrum där han också finns som konsult.
Tomas har annars sin huvudsakliga verksamhet inom Praktikertjänst (PTJ) där han förutom driver egen klinik har uppdrag som käkkirurgisk konsult på PTJ-kliniker i Örebro, Lindesberg och Lidköping. 
Specialist i käkkirurgi sedan 2004
Master of Medical Science/Medicine Magister (MSc), Karolinska Institutet, 2007
Leg. tandläkare sedan 1995
Certifierad i Botox- och fillerbehandlingar, Inject Academy, Stockholm
Medlem i Svensk Käkkirurgisk Förening (KKF)
Medlem i International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons (IOAMS)4
Jörgen Johansson
Narkosläkare