Pann- och ögonbrynslyft

Allt om våra pann- och ögonbrynslyft

Ansiktet är det första en annan människa lägger märke till när de träffar dig. Ditt ansikte visar inte bara dina känslor, utan avslöjar också mycket om hur du levt ditt liv. Om du väljer att göra ett pann- eller ögonbrynslyft kan du förstärka drag hos dig själv, eller vrida tillbaka klockan. Många mår dåligt att av deras ansikte inte ser ut som de vill, men det finns hjälp att få.

Vi på Clinic Perfekta har många års erfarenhet av pann- och ögonbrynslyft och lägger stor vikt vid din trygghet under ingreppen. Viktigast för oss är att du blir nöjd och att du känner dig säker. Vanliga pann- och ögonbrynslyft innebär vanligtvis inga komplikationer och är ingrepp som inte har särskilt långa återhämtningstider. Under en konsultation kommer vi att gå igenom dina önskemål och välja den metod som passar dig bäst. Vi använder oss av den senaste tekniken och väl beprövade metoder. Välkommen att kontakta oss så kan vi berätta vad vi kan göra för just dig.

Inför operationen

Vid ditt första besök hos Clinic Perfekta får du träffa din plastikkirurg för att gå igenom dina önskemål och ställa alla frågor du har. Din kirurg kommer att berätta vad ditt ingrepp kommer att innebära, både hur du skall förbereda dig innan, men även hur själva operationen och läkningsprocessen går till.

Hur lång tid operationen tar beror på vilket ingrepp du väljer. Vi erbjuder många olika metoder för pann- och ögonbrynslyft, allt för att kunna tillgodose dina behov och önskemål. Ett enkelt ögonbrynslyft sker med lokalbedövning och du behöver oftast inte vara borta särskilt länge från ditt arbete.

Det är viktigt att du följer de instruktioner du får av vår personal både före, under och efter ingreppet. Innan operationen kommer din kirurg att berätta om vilka komplikationer som kan uppstå. Du kommer med stor sannolikhet inte att drabbas av någon komplikation vid den här typen av ingrepp, då metoderna är väl utvecklade och beprövade. Det är däremot viktigt att vi får reda på om du lider av några sjukdomar och ditt allmänna hälsotillstånd.

 

På operationsdagen

På operationsdagen får du träffa din plastikkirurg och narkosläkare, som går igenom vad som kommer att hända under dagen. Kirurgen kommer att fotografera området som ska behandlas för att använda som referens under och efter ingreppet.

Vissa ingrepp innebär lokalbedövning, medan andra görs under lätt narkos. Om du har frågor kring vad som gäller vid ditt ingrepp, är du välkommen att kontakta oss. Vid de flesta pann- och ögonbrynslyft kan du lämna kliniken samma dag. Hur lång tid operationen tar beror på vilken typ av ingrepp det är och dess omfattning. Det är viktigt att du följer de instruktioner du får både före och efter operationen för att din kropp ska kunna läka på bästa möjliga sätt.

 

Efter operationen

Beroende på typ av pann- och ögonbrynslyft varierar återhämtningstiden. För ett enkelt ögonbrynslyft är återhämtningstiden cirka en vecka. När det gäller titthålskirurgi, som sker under lätt narkos, går läkningen ännu fortare.

Vi vill gärna att du kommer tillbaka till oss på återbesök. Vid ditt besök kommer vår personal tillsammans med dig att boka in en ny tid då du kan komma tillbaka. Vi tycker det är viktigt att du mår bra efter ingreppet och att resultatet matchar dina önskemål.

När du går hem från vår klinik kommer du få med dig all information du behöver för den närmsta tiden. Dels kommer du få instruktioner kring hur du ska gå tillväga efter ett pann-och ögonbrynslyft, men även kontaktinformation till oss. Om du har några frågor så finns vi på Clinic Perfekta tillgängliga på kliniken dygnet runt.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER

Dr Dhafir D Hanoon
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                    

 

Mer om Dr. Hanoon

Leg. Plastikkirurg / Överläkare

Dhafir Hanoon är född i Bagdad och utbildad specialistläkare inom plastikkirurgi sedan 2008. Han jobbade på plastikkirurgiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhus/Solna och blivit legitimerad plastikkirurg i Sverige. Han har även jobbat i privata kliniker i Stockholm, som bland annat Akademikliniken.

Sedan 2012 jobbar Dhafir som överläkare på plastikkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro där är han även medicinsk ledningsansvarig. 

Dhafir är utbildad mikrokirurg och har omfattande erfarenhet inom rekonstruktion av huvud-hals och bröst efter cancerkirurgi. 

År 2014 grundade Dhafir Hanoon Clinic Perfekta som är idag en av Sveriges ledande privata estetiska kliniker. Han har bred erfarenhet inom estetiskkirurgi bland annat näsplastik, bröstkirurgi, bukplastik, fettsugning och mycket fler. 

Dhafir är en av de få plastikkirurger i Sverige som innehar europeisk specialistexamen i plastikkirurgi (European Board of Plastic Surgery EBOPRAS). 

Medlem i SFEP (Svenska Förening För Estetik Plastikkirurgi)
Medlem i EBOPRAS (European Board Of Plastic Surgery)
Medlem i SPKF (Svensk Plastikkirurgisk Förening)
Medlem i SFRM (Svensk Förening För Rekonstruktiv Mikrokirurgi)
Medlem i ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery)
Medlem i EFSM (European Federation Of Societies For Microsurgery)

Email: dhafir@clinicperfekta.se


S P R Å K
Engelska
Svenska

Arabiska

Dr Petros Pariza
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                  

 

Mer om Dr. Pariza

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Sedan hösten 2018 i privat verksamhet på klinik REFORMedica. 

Medlem i:


S P R Å K
Engelska
Svenska

Dr. Tomas Perryd
Specialist i käkkirurgi/Master of Medical Science                                            

 

Mer om Dr. Perryd
Tomas har under många år, på Universitetssjukhuset i Örebro, arbetat med rekonstruktion av ansikten och käkar i samband med tumörkirurgi samt korrigerande kirurgi av medfödda missbildningar i käkar. Han har varit vår konsult i flera år men också på andra kliniker i Sverige och i Norge.
Han har stor erfarenhet av estetiskt korrigerande kirurgi i ansikten och käkar såsom ex v hakplastik/-implantat, assymmetrier mm. Vi samarbetar även med Örebro Käkkirurgiska Centrum där han också finns som konsult.
Tomas har annars sin huvudsakliga verksamhet inom Praktikertjänst (PTJ) där han förutom driver egen klinik har uppdrag som käkkirurgisk konsult på PTJ-kliniker i Örebro, Lindesberg och Lidköping. 
Specialist i käkkirurgi sedan 2004
Master of Medical Science/Medicine Magister (MSc), Karolinska Institutet, 2007
Leg. tandläkare sedan 1995
Certifierad i Botox- och fillerbehandlingar, Inject Academy, Stockholm
Medlem i Svensk Käkkirurgisk Förening (KKF)
Medlem i International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons (IOAMS)4
Jörgen Johansson
Narkosläkare