Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik gör din blick öppen

För ögonlock som hänger, eller om du har påsar under ögonen, finns det hjälp att få, oavsett din ålder. Ögonlocksplastik har blivit ett vanligt ingrepp, då många tycker att ögonen är viktiga för utseendets helhetsintryck. Att ögonen är pigga och vakna kan kännas betydelsefullt för välbefinnandet. En del kan också tycka det är viktigt att se ut som och identifiera sig med sin verkliga ålder. Att spärra upp ögonen mer än nödvändigt under tunga ögonlock kan också upplevas som besvärande.

Ögonlocksplastik är ett förhållandevis enkelt ingrepp och det går relativt fort att blir återställd. Oavsett anledningen till ditt behov av ögonplastik, kan det vara ett bra steg att ta för att slippa besvär. En del väljer ögonlocksplastik för att förändra sitt utseende, andra för att slippa mer fysiska obehag. Vad önskan än beror på, innebär operationen oftast en kort konvalescens och bra resultat.

Information om ögonlocksplastik och hur ingreppet planeras

När du kommer till oss första gången fokuserar vi på att prata om vad du vill ha ut av din operation och att du ska få svar på dina frågor. Det är också viktigt att du får veta vilket resultat du kan förvänta dig efter det att ingreppet är gjort. Vad det kostar och hur länge du får vänta på din ögonlocksplastik kan också vara sådant du undrar över. För oss på Clinic Perfekta är det viktigt att du besvarar frågor om ditt hälsotillstånd, om du haft några tidigare sjukdomar eller genomgått några operationer.

 

Detta behöver du veta om vad som händer på operationsdagen

Inför operationsdagen till din ögonlocksplastik, bestäms en tid då du är välkommen till mottagningen. Vi ger dig gott om tid, så att du i lugn och ro ska känna att du är i goda händer. Den första du träffar när du kommer till kliniken är din plastikkirurg och han kommer bland annat att ta fotografier av operationsområdet och berätta hur operationen kommer gå till innan ni går in på operation.

 

Vad händer efter operationen

Efter operationen får du ligga ned i ett enskilt rum i ca 30 min med något kylande över ögonen. Du kan känna en lättare värk, svullnad och nedsatt känsel kring ögonen. Du ska undvika att blöta ned operationsområdet innan du kommer på ditt återbesök.

Första återbesöket du kommer på är efter ca 7 – 10 dagar, då tar vi bort stygn och ger dig svar på de frågor som kan ha uppstått sen operationstillfället. När det gäller arbete, brukar det gå bra att börja efter ungefär en vecka. Det är väldigt individuellt hur kroppen läker dina sår och det är viktigt att du lyssnar på den. Att sola på ärr som inte är läkta är bör du undvika. Tänk också på att resultatet varierar i dina arvsanlag och på hur smidig din hud är.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra MEDARBETARE

Dr Dhafir D Hanoon
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                    

 

Mer om Dr. Hanoon

Leg. Plastikkirurg / Överläkare

Dhafir Hanoon är född i Bagdad och utbildad specialistläkare inom plastikkirurgi sedan 2008. Han jobbade på plastikkirurgiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhus/Solna och blivit legitimerad plastikkirurg i Sverige. Han har även jobbat i privata kliniker i Stockholm, som bland annat Akademikliniken.

Sedan 2012 jobbar Dhafir som överläkare på plastikkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro där är han även medicinsk ledningsansvarig. 

Dhafir är utbildad mikrokirurg och har omfattande erfarenhet inom rekonstruktion av huvud-hals och bröst efter cancerkirurgi. 

År 2014 grundade Dhafir Hanoon Clinic Perfekta som är idag en av Sveriges ledande privata estetiska kliniker. Han har bred erfarenhet inom estetiskkirurgi bland annat näsplastik, bröstkirurgi, bukplastik, fettsugning och mycket fler. 

Dhafir är en av de få plastikkirurger i Sverige som innehar europeisk specialistexamen i plastikkirurgi (European Board of Plastic Surgery EBOPRAS). 

Medlem i SFEP (Svenska Förening För Estetik Plastikkirurgi)
Medlem i EBOPRAS (European Board Of Plastic Surgery)
Medlem i SPKF (Svensk Plastikkirurgisk Förening)
Medlem i SFRM (Svensk Förening För Rekonstruktiv Mikrokirurgi)
Medlem i ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery)
Medlem i EFSM (European Federation Of Societies For Microsurgery)

Email: dhafir@clinicperfekta.se


S P R Å K
Engelska
Svenska

Arabiska

Dr Petros Pariza
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                  

 

Mer om Dr. Pariza

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Sedan hösten 2018 i privat verksamhet på klinik REFORMedica. 

Medlem i:


S P R Å K
Engelska
Svenska

Dr. Tomas Perryd
Specialist i käkkirurgi/Master of Medical Science                                            

 

Mer om Dr. Perryd
Tomas har under många år, på Universitetssjukhuset i Örebro, arbetat med rekonstruktion av ansikten och käkar i samband med tumörkirurgi samt korrigerande kirurgi av medfödda missbildningar i käkar. Han har varit vår konsult i flera år men också på andra kliniker i Sverige och i Norge.
Han har stor erfarenhet av estetiskt korrigerande kirurgi i ansikten och käkar såsom ex v hakplastik/-implantat, assymmetrier mm. Vi samarbetar även med Örebro Käkkirurgiska Centrum där han också finns som konsult.
Tomas har annars sin huvudsakliga verksamhet inom Praktikertjänst (PTJ) där han förutom driver egen klinik har uppdrag som käkkirurgisk konsult på PTJ-kliniker i Örebro, Lindesberg och Lidköping. 
Specialist i käkkirurgi sedan 2004
Master of Medical Science/Medicine Magister (MSc), Karolinska Institutet, 2007
Leg. tandläkare sedan 1995
Certifierad i Botox- och fillerbehandlingar, Inject Academy, Stockholm
Medlem i Svensk Käkkirurgisk Förening (KKF)
Medlem i International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons (IOAMS)4
Jörgen Johansson
Narkosläkare