Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik gör din blick öppen

För ögonlock som hänger, eller om du har påsar under ögonen, finns det hjälp att få, oavsett din ålder. Ögonlocksplastik har blivit ett vanligt ingrepp, då många tycker att ögonen är viktiga för utseendets helhetsintryck. Att ögonen är pigga och vakna kan kännas betydelsefullt för välbefinnandet. En del kan också tycka det är viktigt att se ut som och identifiera sig med sin verkliga ålder. Att spärra upp ögonen mer än nödvändigt under tunga ögonlock kan också upplevas som besvärande.

Ögonlocksplastik är ett förhållandevis enkelt ingrepp och det går relativt fort att blir återställd. Oavsett anledningen till ditt behov av ögonplastik, kan det vara ett bra steg att ta för att slippa besvär. En del väljer ögonlocksplastik för att förändra sitt utseende, andra för att slippa mer fysiska obehag. Vad önskan än beror på, innebär operationen oftast en kort konvalescens och bra resultat.

Information om ögonlocksplastik och hur ingreppet planeras

När du kommer till oss första gången fokuserar vi på att prata om vad du vill ha ut av din operation och att du ska få svar på dina frågor. Det är också viktigt att du får veta vilket resultat du kan förvänta dig efter det att ingreppet är gjort. Vad det kostar och hur länge du får vänta på din ögonlocksplastik kan också vara sådant du undrar över. För oss på Clinic Perfekta är det viktigt att du besvarar frågor om ditt hälsotillstånd, om du haft några tidigare sjukdomar eller genomgått några operationer.

 

Detta behöver du veta om vad som händer på operationsdagen

Inför operationsdagen till din ögonlocksplastik, bestäms en tid då du är välkommen till mottagningen. Vi ger dig gott om tid, så att du i lugn och ro ska känna att du är i goda händer. Den första du träffar när du kommer till kliniken är din plastikkirurg och han kommer bland annat att ta fotografier av operationsområdet och berätta hur operationen kommer gå till innan ni går in på operation.

 

Vad händer efter operationen

Efter operationen får du ligga ned i ett enskilt rum i ca 30 min med något kylande över ögonen. Du kan känna en lättare värk, svullnad och nedsatt känsel kring ögonen. Du ska undvika att blöta ned operationsområdet innan du kommer på ditt återbesök.

Första återbesöket du kommer på är efter ca 7 – 10 dagar, då tar vi bort stygn och ger dig svar på de frågor som kan ha uppstått sen operationstillfället. När det gäller arbete, brukar det gå bra att börja efter ungefär en vecka. Det är väldigt individuellt hur kroppen läker dina sår och det är viktigt att du lyssnar på den. Att sola på ärr som inte är läkta är bör du undvika. Tänk också på att resultatet varierar i dina arvsanlag och på hur smidig din hud är.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra MEDARBETARE