Kind-, hak-, och andra ansiktsimplantat

Allt du behöver veta om våra kind-, hak- och ansiktsimplantat

Ser du dig själv i spegeln varje morgon och är inte helt nöjd med vad du ser? Så ska det inte behöva vara. Många människor är missnöjda med sitt utseende, men det finns hjälp att få. Vi på Clinic Perfekta erbjuder en rad olika implantat till ansiktet, bland annat kind- och hakimplantat. Med hjälp av dessa ingrepp kan ditt ansikte bli fylligare, men även mer balanserat om det finns behov av detta. Under ingreppet för kirurgen, via munnen, in implantat i silikon till det område i ansiktet som du vill behandla.

Många väljer att göra ansiktsimplantat i kombination med ett ansiktslyft eller en annan typ av behandling, för att få en helhetsförändring av ansiktet. Vi skräddarsyr behandling och metod efter ditt utseende och dina önskemål, allt för att du ska bli nöjd med resultatet. För oss är det viktigaste att dina önskemål tillgodoses och att du blir nöjd. Vi har lång erfarenhet av ansiktsimplantat och arbetar enbart med medicinskt beprövad utrustning och kända metoder.

Inför operationen

Under ditt första besök hos oss på Clinic Perfekta får du träffa din plastikkirurg för att gå igenom dina önskemål och ställa frågor om ingreppet. Det är av stor vikt för oss att du känner dig trygg och säker inför din behandling, men det är också viktigt att du är medveten om vad som kommer att hända. Du kommer även att få mer information om vad som gäller vid just ditt ingrepp och hur du behöver förbereda dig. Det är viktigt för oss att få reda på hur ditt hälsotillstånd är. Därför vill vi att du fyller i en hälsodeklaration och berättar om eventuella sjukdomar du har eller har haft.

Inför operationen kommer din kirurg även att berätta om vilka komplikationer som kan uppstå. Vi ser till att du blir så komplikationsfri som möjligt, men det är viktigt att du följer de instruktioner som du får. Väldigt få brukar få några komplikationer vid kind- och hakimplantat, då det är ett enkelt ingrepp som görs under kontrollerade former och med beprövade metoder.

 

På operationsdagen

På operationsdagen får du träffa din plastikkirurg som berättar vad som kommer att ske under dagen. Vår personal kommer att fotografera ditt ansikte för att använda som referens under och efter operationen.

Om du väljer att göra ett hak- eller kindimplantat, kommer dessa att föras in via munnen. Operationen görs på detta sätt för att undvika ärr i ansiktet. Vi arbetar med implantat i olika storlekar för att kunna matcha dina önskemål. Implantaten är gjorda av silikon och är väldigt säkra att använda. De metoder vi använder är medicinskt beprövade och våra kirurger har lång erfarenhet av dessa ingrepp.

 

Efter operationen

Efter operationen är du fri att gå hem. Innan du lämnar kliniken kommer du få tips och anvisningar av vår personal om hur du ska göra efter operationen. Stygnen kommer att försvinna av sig själva, utan att du behöver oroa dig. Vi har stor vana av att utföra ansiktsimplantat och återhämtningstiden är kort, men varierar beroende på ingreppets storlek.

Innan du lämnar oss på kliniken vill vi gärna boka in en tid för ett återbesök. Vid ditt nästa besök vill vi kontrollera att allting ser bra ut och att du är nöjd med resultatet. Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss och innan du lämnar oss får du kontaktuppgifter till din kirurg. Vi på Clinic Perfekta finns här dygnet runt för att hjälpa dig.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER

Dr Dhafir D Hanoon
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                    

 

Mer om Dr. Hanoon

Leg. Plastikkirurg / Överläkare

Dhafir Hanoon är född i Bagdad och utbildad specialistläkare inom plastikkirurgi sedan 2008. Han jobbade på plastikkirurgiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhus/Solna och blivit legitimerad plastikkirurg i Sverige. Han har även jobbat i privata kliniker i Stockholm, som bland annat Akademikliniken.

Sedan 2012 jobbar Dhafir som överläkare på plastikkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro där är han även medicinsk ledningsansvarig. 

Dhafir är utbildad mikrokirurg och har omfattande erfarenhet inom rekonstruktion av huvud-hals och bröst efter cancerkirurgi. 

År 2014 grundade Dhafir Hanoon Clinic Perfekta som är idag en av Sveriges ledande privata estetiska kliniker. Han har bred erfarenhet inom estetiskkirurgi bland annat näsplastik, bröstkirurgi, bukplastik, fettsugning och mycket fler. 

Dhafir är en av de få plastikkirurger i Sverige som innehar europeisk specialistexamen i plastikkirurgi (European Board of Plastic Surgery EBOPRAS). 

Medlem i SFEP (Svenska Förening För Estetik Plastikkirurgi)
Medlem i EBOPRAS (European Board Of Plastic Surgery)
Medlem i SPKF (Svensk Plastikkirurgisk Förening)
Medlem i SFRM (Svensk Förening För Rekonstruktiv Mikrokirurgi)
Medlem i ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery)
Medlem i EFSM (European Federation Of Societies For Microsurgery)

Email: dhafir@clinicperfekta.se


S P R Å K
Engelska
Svenska

Arabiska

Dr Petros Pariza
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                  

 

Mer om Dr. Pariza

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Sedan hösten 2018 i privat verksamhet på klinik REFORMedica. 

Medlem i:


S P R Å K
Engelska
Svenska

Dr. Tomas Perryd
Specialist i käkkirurgi/Master of Medical Science                                            

 

Mer om Dr. Perryd
Tomas har under många år, på Universitetssjukhuset i Örebro, arbetat med rekonstruktion av ansikten och käkar i samband med tumörkirurgi samt korrigerande kirurgi av medfödda missbildningar i käkar. Han har varit vår konsult i flera år men också på andra kliniker i Sverige och i Norge.
Han har stor erfarenhet av estetiskt korrigerande kirurgi i ansikten och käkar såsom ex v hakplastik/-implantat, assymmetrier mm. Vi samarbetar även med Örebro Käkkirurgiska Centrum där han också finns som konsult.
Tomas har annars sin huvudsakliga verksamhet inom Praktikertjänst (PTJ) där han förutom driver egen klinik har uppdrag som käkkirurgisk konsult på PTJ-kliniker i Örebro, Lindesberg och Lidköping. 
Specialist i käkkirurgi sedan 2004
Master of Medical Science/Medicine Magister (MSc), Karolinska Institutet, 2007
Leg. tandläkare sedan 1995
Certifierad i Botox- och fillerbehandlingar, Inject Academy, Stockholm
Medlem i Svensk Käkkirurgisk Förening (KKF)
Medlem i International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons (IOAMS)4
Jörgen Johansson
Narkosläkare