Bröstlyft

Om bröstlyft och hur du går till väga för att utföra ingreppet

Tycker du att dina bröst har mist sin form och blivit slappa och hängiga efter graviditet, amning, viktnedgång eller någon annan bidragande faktor? Det är du långt ifrån ensam om. Ett bröstlyft kan i så fall vara en lämplig lösning för dig.

Bröstlyft är ett vanligt förekommande ingrepp för att återskapa bröstens form och fasthet. Generellt utförs ingreppet genom att man avlägsnar överflödig hud. Bröstlyft även kallat Mastopexi kan vid behov kombineras med bröstförstoring (implantat) och/eller förminskning av vårtgård. Valet av lämplig metod bestäms i samråd med din kirurg beroende på din anatomi och vad som är möjligt utifrån just dina förutsättningar. På Clinic Perfekta har vi lång erfarenhet av bröstoperationer och vi tar alltid hänsyn till dina önskemål och förväntningar. Ditt fulla förtroende är viktigt för oss och vi bemöter dig därefter.

Inför ingreppet

Vi på Clinic Perfekta vill att du ska känna dig helt trygg och bekväm i ditt beslut. Hos oss på kliniken får du träffa en erfaren plastikkirurg för att diskutera allt relevant kring ditt förestående bröstlyft. Han tar hänsyn till dina förväntningar, bemöter dina funderingar och svarar på dina frågor. Efter en bedömning av din anatomi kan plastikkirurgen avgöra vilken bröstlyft-metod som lämpar sig bäst för just dig. Du får också förklarat för dig exakt hur operationen går till och vilka risker ett bröstlyft kan medföra (infektioner, blödningar, känselförändringar). De flesta upplever dock bara lindriga besvär. Vid den här första konsultationen får du också tips och råd om hur du bäst förbereder dig inför ingreppet.

 

På operationsdagen

Du träffar både din plastikkirurg och narkosläkaren. Referensbilder på dina bröst tas för att kunna användas under och efter operationen. Efter en grundlig genomgång av hela händelseförloppet är du väl förbered för ingreppet. Operationen utförs under narkos och lokalbedövning. Detta tar ungefär 1-1,5 timme, beroende på den valda bröstlyft-metoden och omfattningen av ingreppet. Snitten sys ihop med dolda stygn som sedan absorberas av kroppen. Bröstlyft är en poliklinisk operation, vilket innebär att du kan åka hem samma dag, efter ingreppet. Vår kunniga personal ger dig tips och råd om det optimala förhållningssättet under läkningsprocessen. Vi på Clinic Perfekta vill att du ska känna dig trygg när du åker härifrån.

 

Efter ingreppet

Läkningsprocessen ter sig olika hos olika personer och du gör klokt i att lyssna på din kropp. Det är vanligt med lindriga smärtor de första 2-3 dagarna och upp till en vecka efter operationen. Vanligt förekommande receptfria smärtstillande läkemedel brukar hjälpa. Känn av din kropp och anpassa dig efter det. Som stödförband används en stadig förbands-bh, så kallad sport-bh. Den ska du bära dygnet runt den första månaden efter operationen. Månaden därefter ska du bära den under dagtid.

De flesta kvinnor återgår till arbetet inom två-tre veckor. Beroende på typ av arbete och din arbetssituation kommer du säkert att göra rätt bedömning. Tänk på att undvika tunga lyft, träning och/eller fysisk aktivitet som medför kraftiga bröströrelser de första 7-8 veckorna efter bröstlyftet. Vanliga promenader går bra. Vi avråder dig från att konsumera tobak och alkohol två veckor efter operation. Det rekommenderas också att du undviker att sola ärren och avstår bad eller bastubad de första månaderna.

Stygnen som snitten sluts med absorberas successivt av huden och försvinner av sig själva. Vid ett återbesök hos oss på Clinic Perfekta efter 10-14 dagar kontrolleras läkningsprocessen och alla eventuella frågor som kan ha uppkommit diskuteras. Det är önskvärt att du kommer på en återkontroll efter 4-6 månader. Beroende på just din situation och önskemål kan det vara en god idé att komma på ytterligare en kontroll efter 12 månader.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER

Dr Dhafir D Hanoon
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                    

 

Mer om Dr. Hanoon

Leg. Plastikkirurg / Överläkare

Dhafir Hanoon är född i Bagdad och utbildad specialistläkare inom plastikkirurgi sedan 2008. Han jobbade på plastikkirurgiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhus/Solna och blivit legitimerad plastikkirurg i Sverige. Han har även jobbat i privata kliniker i Stockholm, som bland annat Akademikliniken.

Sedan 2012 jobbar Dhafir som överläkare på plastikkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro där är han även medicinsk ledningsansvarig. 

Dhafir är utbildad mikrokirurg och har omfattande erfarenhet inom rekonstruktion av huvud-hals och bröst efter cancerkirurgi. 

År 2014 grundade Dhafir Hanoon Clinic Perfekta som är idag en av Sveriges ledande privata estetiska kliniker. Han har bred erfarenhet inom estetiskkirurgi bland annat näsplastik, bröstkirurgi, bukplastik, fettsugning och mycket fler. 

Dhafir är en av de få plastikkirurger i Sverige som innehar europeisk specialistexamen i plastikkirurgi (European Board of Plastic Surgery EBOPRAS). 

Medlem i SFEP (Svenska Förening För Estetik Plastikkirurgi)
Medlem i EBOPRAS (European Board Of Plastic Surgery)
Medlem i SPKF (Svensk Plastikkirurgisk Förening)
Medlem i SFRM (Svensk Förening För Rekonstruktiv Mikrokirurgi)
Medlem i ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery)
Medlem i EFSM (European Federation Of Societies For Microsurgery)

Email: dhafir@clinicperfekta.se


S P R Å K
Engelska
Svenska

Arabiska

Dr Petros Pariza
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                  

 

Mer om Dr. Pariza

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Sedan hösten 2018 i privat verksamhet på klinik REFORMedica. 

Medlem i:


S P R Å K
Engelska
Svenska

Dr. Tomas Perryd
Specialist i käkkirurgi/Master of Medical Science                                            

 

Mer om Dr. Perryd
Tomas har under många år, på Universitetssjukhuset i Örebro, arbetat med rekonstruktion av ansikten och käkar i samband med tumörkirurgi samt korrigerande kirurgi av medfödda missbildningar i käkar. Han har varit vår konsult i flera år men också på andra kliniker i Sverige och i Norge.
Han har stor erfarenhet av estetiskt korrigerande kirurgi i ansikten och käkar såsom ex v hakplastik/-implantat, assymmetrier mm. Vi samarbetar även med Örebro Käkkirurgiska Centrum där han också finns som konsult.
Tomas har annars sin huvudsakliga verksamhet inom Praktikertjänst (PTJ) där han förutom driver egen klinik har uppdrag som käkkirurgisk konsult på PTJ-kliniker i Örebro, Lindesberg och Lidköping. 
Specialist i käkkirurgi sedan 2004
Master of Medical Science/Medicine Magister (MSc), Karolinska Institutet, 2007
Leg. tandläkare sedan 1995
Certifierad i Botox- och fillerbehandlingar, Inject Academy, Stockholm
Medlem i Svensk Käkkirurgisk Förening (KKF)
Medlem i International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons (IOAMS)4
Jörgen Johansson
Narkosläkare