Bröstförstoring med fett

Om bröstförstoring med fett och hur ingreppet går till

Bröstförstoring med fett är ett kirurgiskt ingrepp, där man i stället för implantat använder kroppseget fett för att få önskad volym och form på bröstet. Din egen fettvävnad tas ut från ett annat ställe på kroppen och injiceras runt om bröstkörteln. Det här är alltså ett ingrepp där man kombinerar fettsugning och bröstförstoring med fett.

Det här alternativet lämpar sig för dig som önskar få en naturlig, måttlig bröstförstoring samtidigt som du blir av med oönskat fettöverskott ur fettdepåer på andra delar av din kropp, såsom midja, mage eller höfter. Bröstförstoring med fett kan också vara ett bra alternativ också för dig som önskar korrigera asymmetri mellan brösten.

Resultatet av en bröstförstoring med fett ser naturligt ut. En av fördelarna med den här metoden är att det förflyttade fettet är ett kroppseget ämne som integreras med kroppen på ett naturligt sätt, vilket gör att det inte finns någon allergirisk. Dessutom minskar risken för andra eventuella komplikationer förknippade med alla operationer. Bröstförstoring med fett är samtidigt ett diskret och skonsamt plastikkirurgiskt ingrepp som bara lämnar små insticksärr, eftersom du får fettinjektion. Postoperativa besvär är obefintliga jämfört med andra, större operationer.

Den här metoden har funnits inte så länge, men tekniken har utvecklats och kliniska erfarenheter är mycket goda. Vi på Clinic Perfekta har beprövad erfarenhet av bröstoperationer och använder den senaste tekniken och effektiva, säkra behandlingsmetoder.

Inför ingreppet

När du kommer till oss på Clinic Perfekta för första gången, får du träffa din kirurg för att diskutera allt relevant inför det planerade ingreppet. Vi tycker att det är ytterst viktigt att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss. Varje ingrepp är unikt och vi utgår från dina önskemål. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Därför gör vår erfarna specialist en professionell analys och bedömning av just din situation och föreslår vad som är mest lämpligt för just dig. Detta sker naturligtvis i samråd med dig och du får all information du behöver. Vid den här konsultationen får du exakt information om hur ingreppet går till och vilket resultat du kan förvänta dig utifrån det som du och din kirurg kommer överens om. Du får också tips och råd om hur du kan förbereda dig för ingreppet på ett optimalt sätt.

 

På operationsdagen

Referensbilder på dina bröst tas för att kunna användas som underlag under och efter operationen. Generellt går ingreppet ut på att plastikkirurgen tar ut din egen fettvävnad från förutbestämda ställen på din kropp med en specialkanyl. Efter det att ditt kroppseget fett ha rensats, injicerar han det rena fettet som är kvar ovan och/eller under bröstkörteln för att få önskad form och volym. Bröstförstoring med fett är ett polikliniskt ingrepp och du kan åka hem samma dag efter operationen. Innan du lämnar Clinic Perfekta ska du ha vilat upp dig i en bekväm miljö på ett patientrum här på kliniken. Vår kunniga personal ser till att du får omvårdnad i toppklass. Du får också råd hur du bäst sköter dina dagliga rutiner den första tiden efter ingreppet.

 

Efter ingreppet

Efter en bröstförstoring med fett brukar man inte uppleva några större besvär. Hastiga rörelser kan medföra att du känner dig yr, men det är övergående. Eventuell värk lindras med vanligt förekommande receptfria smärtstillande medel. De flesta återgår till jobbet och vanliga vardagssysslor dagen efter ingreppet. Undvik dock tunga lyft i några veckor. Läkningsprocessen följs upp vid ett första återbesök på kliniken, vanligtvis 10-14 dagar efter ingreppet. En återkontroll till efter 4-6 månader rekommenderas och ytterligare en efter 12 månader.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER