Bröstförstoring med fett

Om bröstförstoring med fett och hur ingreppet går till

Bröstförstoring med fett är ett kirurgiskt ingrepp, där man i stället för implantat använder kroppseget fett för att få önskad volym och form på bröstet. Din egen fettvävnad tas ut från ett annat ställe på kroppen och injiceras runt om bröstkörteln. Det här är alltså ett ingrepp där man kombinerar fettsugning och bröstförstoring med fett.

Det här alternativet lämpar sig för dig som önskar få en naturlig, måttlig bröstförstoring samtidigt som du blir av med oönskat fettöverskott ur fettdepåer på andra delar av din kropp, såsom midja, mage eller höfter. Bröstförstoring med fett kan också vara ett bra alternativ också för dig som önskar korrigera asymmetri mellan brösten.

Resultatet av en bröstförstoring med fett ser naturligt ut. En av fördelarna med den här metoden är att det förflyttade fettet är ett kroppseget ämne som integreras med kroppen på ett naturligt sätt, vilket gör att det inte finns någon allergirisk. Dessutom minskar risken för andra eventuella komplikationer förknippade med alla operationer. Bröstförstoring med fett är samtidigt ett diskret och skonsamt plastikkirurgiskt ingrepp som bara lämnar små insticksärr, eftersom du får fettinjektion. Postoperativa besvär är obefintliga jämfört med andra, större operationer.

Den här metoden har funnits inte så länge, men tekniken har utvecklats och kliniska erfarenheter är mycket goda. Vi på Clinic Perfekta har beprövad erfarenhet av bröstoperationer och använder den senaste tekniken och effektiva, säkra behandlingsmetoder.

Inför ingreppet

När du kommer till oss på Clinic Perfekta för första gången, får du träffa din kirurg för att diskutera allt relevant inför det planerade ingreppet. Vi tycker att det är ytterst viktigt att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss. Varje ingrepp är unikt och vi utgår från dina önskemål. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Därför gör vår erfarna specialist en professionell analys och bedömning av just din situation och föreslår vad som är mest lämpligt för just dig. Detta sker naturligtvis i samråd med dig och du får all information du behöver. Vid den här konsultationen får du exakt information om hur ingreppet går till och vilket resultat du kan förvänta dig utifrån det som du och din kirurg kommer överens om. Du får också tips och råd om hur du kan förbereda dig för ingreppet på ett optimalt sätt.

 

På operationsdagen

Referensbilder på dina bröst tas för att kunna användas som underlag under och efter operationen. Generellt går ingreppet ut på att plastikkirurgen tar ut din egen fettvävnad från förutbestämda ställen på din kropp med en specialkanyl. Efter det att ditt kroppseget fett ha rensats, injicerar han det rena fettet som är kvar ovan och/eller under bröstkörteln för att få önskad form och volym. Bröstförstoring med fett är ett polikliniskt ingrepp och du kan åka hem samma dag efter operationen. Innan du lämnar Clinic Perfekta ska du ha vilat upp dig i en bekväm miljö på ett patientrum här på kliniken. Vår kunniga personal ser till att du får omvårdnad i toppklass. Du får också råd hur du bäst sköter dina dagliga rutiner den första tiden efter ingreppet.

 

Efter ingreppet

Efter en bröstförstoring med fett brukar man inte uppleva några större besvär. Hastiga rörelser kan medföra att du känner dig yr, men det är övergående. Eventuell värk lindras med vanligt förekommande receptfria smärtstillande medel. De flesta återgår till jobbet och vanliga vardagssysslor dagen efter ingreppet. Undvik dock tunga lyft i några veckor. Läkningsprocessen följs upp vid ett första återbesök på kliniken, vanligtvis 10-14 dagar efter ingreppet. En återkontroll till efter 4-6 månader rekommenderas och ytterligare en efter 12 månader.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER

Dr Dhafir D Hanoon
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                    

 

Mer om Dr. Hanoon

Leg. Plastikkirurg / Överläkare

Dhafir Hanoon är född i Bagdad och utbildad specialistläkare inom plastikkirurgi sedan 2008. Han jobbade på plastikkirurgiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhus/Solna och blivit legitimerad plastikkirurg i Sverige. Han har även jobbat i privata kliniker i Stockholm, som bland annat Akademikliniken.

Sedan 2012 jobbar Dhafir som överläkare på plastikkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro där är han även medicinsk ledningsansvarig. 

Dhafir är utbildad mikrokirurg och har omfattande erfarenhet inom rekonstruktion av huvud-hals och bröst efter cancerkirurgi. 

År 2014 grundade Dhafir Hanoon Clinic Perfekta som är idag en av Sveriges ledande privata estetiska kliniker. Han har bred erfarenhet inom estetiskkirurgi bland annat näsplastik, bröstkirurgi, bukplastik, fettsugning och mycket fler. 

Dhafir är en av de få plastikkirurger i Sverige som innehar europeisk specialistexamen i plastikkirurgi (European Board of Plastic Surgery EBOPRAS). 

Medlem i SFEP (Svenska Förening För Estetik Plastikkirurgi)
Medlem i EBOPRAS (European Board Of Plastic Surgery)
Medlem i SPKF (Svensk Plastikkirurgisk Förening)
Medlem i SFRM (Svensk Förening För Rekonstruktiv Mikrokirurgi)
Medlem i ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery)
Medlem i EFSM (European Federation Of Societies For Microsurgery)

Email: dhafir@clinicperfekta.se


S P R Å K
Engelska
Svenska

Arabiska

Dr Petros Pariza
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                  

 

Mer om Dr. Pariza

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Sedan hösten 2018 i privat verksamhet på klinik REFORMedica. 

Medlem i:


S P R Å K
Engelska
Svenska

Dr. Tomas Perryd
Specialist i käkkirurgi/Master of Medical Science                                            

 

Mer om Dr. Perryd
Tomas har under många år, på Universitetssjukhuset i Örebro, arbetat med rekonstruktion av ansikten och käkar i samband med tumörkirurgi samt korrigerande kirurgi av medfödda missbildningar i käkar. Han har varit vår konsult i flera år men också på andra kliniker i Sverige och i Norge.
Han har stor erfarenhet av estetiskt korrigerande kirurgi i ansikten och käkar såsom ex v hakplastik/-implantat, assymmetrier mm. Vi samarbetar även med Örebro Käkkirurgiska Centrum där han också finns som konsult.
Tomas har annars sin huvudsakliga verksamhet inom Praktikertjänst (PTJ) där han förutom driver egen klinik har uppdrag som käkkirurgisk konsult på PTJ-kliniker i Örebro, Lindesberg och Lidköping. 
Specialist i käkkirurgi sedan 2004
Master of Medical Science/Medicine Magister (MSc), Karolinska Institutet, 2007
Leg. tandläkare sedan 1995
Certifierad i Botox- och fillerbehandlingar, Inject Academy, Stockholm
Medlem i Svensk Käkkirurgisk Förening (KKF)
Medlem i International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons (IOAMS)4
Jörgen Johansson
Narkosläkare