PRP-behandling

Vad är PRP?

PRP är en helt naturlig behandling och har absolut inga biverkningar. Vi använder patientens egna kropp för att göra en förändring av hud eller hår. Det föreligger ingen risk för allergier eller andra komplikationer då allt material vi injicerar kommer från patienten själv.
– Enkel behandling som enbart tar ungefär 45 minuter.
– Enkel och fri från biverkningar.
– 100% naturlig behandling.

 

Hur går en behandling till?

Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom sk centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad / åldrad hud. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden man vill behandla.

 

Hur lång tid tar behandlingen?

30-45 minuter.

 

Hur många behandlingar behövs?

Reaktionen på behandlingen varierar, för de flesta räcker det med 1-3 behandlingar/år. Mellan varje behandling skall det gå 8-12 veckor.

 

Vad händer efter en behandling?

Först kommer man att se och känna en svullnad. Under de närmsta dagarna och veckorna frigör blodplättarna tillväxtfaktor och pre-stamceller som ökar kollagenproduktionen och hudens struktur och ton förbättras successivt. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader. Minimal svullnad och rodnad i 12-24 timmar efter behandlingen. Mindre blåmärken kan förekomma efter nålen.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig: