Bukplastik

Om bukplastik och hur ingreppet går till

Graviditet, kraftig viktnedgång eller den naturliga åldringsprocessen kan medföra att huden och bukväggen tänjs ut så att magen ser ojämn ut. Detta är någonting som inte går att träna bort, men det går att åtgärda med hjälp av bukplastik. Ingreppet går ut på att man tar bort överskottshud mellan naveln och nedre delen av buken. Även bukväggen stramas upp och resultatet blir att magen ser plattare ut. Det går också att kombinera bukplastik med fettsugning.

Det är möjligt att utföra två varianter av bukplastik: liten eller så kallad minibukplastik eller stor, så kallad full bukplastik. Det mindre ingreppet syftar till att strama till huden nedanför naveln, men utan att röra naveln. Vid den stora bukplastiken fortsätter man lossa huden hela vägen upp till de nedersta revbenen. Det innebär att hela huden på buken kan sträckas innan överskottet avlägsnas. Det här ingreppet innebär att även naveln måste flyttas.

Vi på Clinic Perfekta brukar kombinera bukplastik med fettsugning för ett snyggare resultat. Tveka inte att kontakta oss om du lider av fettöverskott på buken! Våra erfarna och skickliga plastikkirurger skräddarsyr en optimal lösning för dig utifrån just dina förutsättningar. Ett av våra främsta mål är att hjälpa dig på ett professionellt sätt, så att du kan känna dig trygg i ditt beslut och bekväm med din kropp.

Inför ingreppet

När du kommer till Clinic Perfekta för en första konsultation får du träffa en erfaren plastikkirurg i en trygg miljö. Tveka inte att ställa frågor till din plastikkirurg och ventilera dina funderingar med honom. Vi utgår alltid från dina önskemål och förväntningar under hela planeringsprocessen. Vid den här konsultationen kommer du och din plastikkirurg att diskutera vilken variant av bukplastik lämpar sig bäst för just dig, utifrån din situation. Den professionella bedömningen görs alltid i samråd med dig. Du är med och tar beslut tillsammans med din kirurg, bland annat var snittet ska placeras. Vid det här mötet kommer du att få veta exakt hur ditt förestående ingrepp går till, samt få information om de potentiella risker eller komplikationer en operation kan medföra.

 

På operationsdagen

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg och narkosläkaren. Ingreppet utförs under narkos. Du är nedsövd under operation, men du har varit med under hela planeringsprocessen och kan känna dig trygg med vad som kommer att hända. Generellt går ingreppet ut på att plastikkirurgen lägger ett snitt nere vid blygdbenet från höft till höft. Detta görs för att ärret ska kunna döljas bakom underkläder. Huden stramas upp och överflödig hud avlägsnas. Om naveln ska flyttas eller inte beror på den valda operationsvarianten. Operationstiden varierar mellan 2-3 timmar, beroende på om vi genomför stor eller liten bukplastik. Beroende på operationens omfattning kommer du antingen att kunna åka hem från kliniken samma dag, eller så kan vi rekommendera att du stannar över natten för omvårdnad och tillsyn. Hos oss på Clinic Perfekta är du alltid i professionella händer i en trygg miljö.

 

Efter ingreppet

De flesta återgår till arbete inom 2-3 veckor, men detta kan du bedöma själv utifrån din arbetssituation och hur du mår. Efter din bukplastik kommer du att använda gördel dygnet runt i 6-8 veckor. De första dagarna kommer du förmodligen att känna värk i snittet. Det kan också hända att du kommer att uppleva att det är svårt att ta sig upp ur sängen och att hosta. För att minimera risken för breda ärr under läkningsprocessen rekommenderar vi tejpning av ärren under 3-6 månader. Det kan dröja upp till 12 månader innan slutresultatet blir fullt synligt. Undvik tunga lyft i några månader. Oftast går det bra att återuppta eventuell träning efter 1-2 månader.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER

Dr Dhafir D Hanoon
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                    

 

Mer om Dr. Hanoon

Leg. Plastikkirurg / Överläkare

Dhafir Hanoon är född i Bagdad och utbildad specialistläkare inom plastikkirurgi sedan 2008. Han jobbade på plastikkirurgiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhus/Solna och blivit legitimerad plastikkirurg i Sverige. Han har även jobbat i privata kliniker i Stockholm, som bland annat Akademikliniken.

Sedan 2012 jobbar Dhafir som överläkare på plastikkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro där är han även medicinsk ledningsansvarig. 

Dhafir är utbildad mikrokirurg och har omfattande erfarenhet inom rekonstruktion av huvud-hals och bröst efter cancerkirurgi. 

År 2014 grundade Dhafir Hanoon Clinic Perfekta som är idag en av Sveriges ledande privata estetiska kliniker. Han har bred erfarenhet inom estetiskkirurgi bland annat näsplastik, bröstkirurgi, bukplastik, fettsugning och mycket fler. 

Dhafir är en av de få plastikkirurger i Sverige som innehar europeisk specialistexamen i plastikkirurgi (European Board of Plastic Surgery EBOPRAS). 

Medlem i SFEP (Svenska Förening För Estetik Plastikkirurgi)
Medlem i EBOPRAS (European Board Of Plastic Surgery)
Medlem i SPKF (Svensk Plastikkirurgisk Förening)
Medlem i SFRM (Svensk Förening För Rekonstruktiv Mikrokirurgi)
Medlem i ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery)
Medlem i EFSM (European Federation Of Societies For Microsurgery)

Email: dhafir@clinicperfekta.se


S P R Å K
Engelska
Svenska

Arabiska

Dr Petros Pariza
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                  

 

Mer om Dr. Pariza

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Sedan hösten 2018 i privat verksamhet på klinik REFORMedica. 

Medlem i:


S P R Å K
Engelska
Svenska

Dr. Tomas Perryd
Specialist i käkkirurgi/Master of Medical Science                                            

 

Mer om Dr. Perryd
Tomas har under många år, på Universitetssjukhuset i Örebro, arbetat med rekonstruktion av ansikten och käkar i samband med tumörkirurgi samt korrigerande kirurgi av medfödda missbildningar i käkar. Han har varit vår konsult i flera år men också på andra kliniker i Sverige och i Norge.
Han har stor erfarenhet av estetiskt korrigerande kirurgi i ansikten och käkar såsom ex v hakplastik/-implantat, assymmetrier mm. Vi samarbetar även med Örebro Käkkirurgiska Centrum där han också finns som konsult.
Tomas har annars sin huvudsakliga verksamhet inom Praktikertjänst (PTJ) där han förutom driver egen klinik har uppdrag som käkkirurgisk konsult på PTJ-kliniker i Örebro, Lindesberg och Lidköping. 
Specialist i käkkirurgi sedan 2004
Master of Medical Science/Medicine Magister (MSc), Karolinska Institutet, 2007
Leg. tandläkare sedan 1995
Certifierad i Botox- och fillerbehandlingar, Inject Academy, Stockholm
Medlem i Svensk Käkkirurgisk Förening (KKF)
Medlem i International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons (IOAMS)4
Jörgen Johansson
Narkosläkare