Bröstförstoring

Om bröstförstoring och hur du går till väga för att utföra ingreppet

Bröstförstoring (bröstaugmentation) är ett ingrepp inom estetisk kirurgi som ökar stadigt i popularitet, både i Sverige och resten av världen. Genom att placera ett bröstimplantat framför eller bakom bröstmuskeln förändrar man både bröstens volym och form. Vanligast är att man gör ett snitt i huden i vecket under bröstet och därmed placerar ärret där. Man kan också göra snittet under armhålan eller vid kanten av vårtgården.

Vid bröstförstoring använder vi bara implantat godkända av FDA (The Food and Drug Administration) som är högsta myndighet för godkännande av medicinska produkter i världen. Vi använder aldrig lågprisimplantatet P.I.P (Poly Implant Prosthesis). Implantatet tillverkades av silikongel som inte uppfyllde lagstadgade krav och togs bort från marknaden 2010.

Hos Clinic Perfekta kan du känna dig trygg med att vi använder de senaste teknikerna och våra erfarna specialister ger dig alltid bästa möjliga vård utifrån dina behov och önskemål. På Clinic Perfekta har vi lång erfarenhet av bröstoperationer och vi tar alltid hänsyn till dina önskemål och förväntningar. Ditt fulla förtroende är mycket viktigt för oss och vi bemöter dig därefter.

Inför ingreppet

Det är ytterst viktigt att du känner dig trygg med ditt beslut och att du blir nöjd med resultatet. Därför träffar du vid vårt första möte en erfaren plastikkirurg för att bland annat diskutera din önskade bröststorlek, snittplacering och allt annat som kan vara relevant kring din förestående bröstförstoring. Kirurgen tar alltid hänsyn dina önskningar och förväntningar. Du får svar på alla dina frågor och funderingar. Vi bemöter dig på ett professionellt sätt och ger dig relevant och korrekt information. Vid din första konsultation får du veta exakt hur operationen går till och vilka risker en bröstförstoring kan medföra (infektioner, blödningar, känselförändringar). Som du kanske redan känner till, så upplever de flesta bara lindriga besvär. Du får också tips om hur du bäst förbereder dig för din förestående bröstförstoring.

 

På operationsdagen

Du träffar både din plastikkirurg och narkosläkaren. Referensbilder på dina bröst tas för att kunna användas under och efter operationen. Operationen utförs under narkos och tar ungefär 1-1,5 timme. Bröstförstoring är ett polikliniskt ingrepp, så du kan åka hem samma dag efter operationen. Du lämnar dock inte Clinic Perfekta förrän du har vilat upp dig i ett patientrum och fått råd av vår kunniga personal om hur du gör efter operationen. Vår uppgift är du ska känna dig trygg när du åker härifrån.

 

Efter ingreppet

Läkningsprocessen ser olika ut hos olika personer. Lyssna av din kropp och agera därefter. Lindriga smärtor kan uppstå de första 2-3 dagarna och upp till en vecka efter operationen. De flesta får lindring med hjälp av receptfria smärtstillande medel. Första månaden efter ingreppet kommer du att använda en stadig förbands-bh, så kallad sport-bh, dygnet runt. Månaden därefter behöver du bära den bara under dagtid.

Det brukar ta mellan en och tre veckor innan du kan återgå till arbetet. Det beror på individuella faktorer, såsom typ av arbete och hur du själv mår. Tänk på att undvika tunga lyft och kraftiga bröströrelser. Lagom fysisk aktivitet är att föredra. Läkningsprocessen fortlöper smidigare om du undviker tobak och alkohol två veckor efter operationen. De första månaderna får du gärna undvika att utsätta ärren för solpåverkan och du bör avstå bad eller bastubad.

Stygnen som snitten sluts med efter bröstförstoringen absorberas av kroppen. Det och hela läkningsprocessen kontrolleras vid ett första återbesök på kliniken, 10-14 dagar efter operationen. Du är också välkommen på en återkontroll efter 4-6 månader. Det kan också vara en god idé att komma på ytterligare en kontroll efter 12 månader.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER