Bröstförstoring

Om bröstförstoring och hur du går till väga för att utföra ingreppet

Bröstförstoring (bröstaugmentation) är ett ingrepp inom estetisk kirurgi som ökar stadigt i popularitet, både i Sverige och resten av världen. Genom att placera ett bröstimplantat framför eller bakom bröstmuskeln förändrar man både bröstens volym och form. Vanligast är att man gör ett snitt i huden i vecket under bröstet och därmed placerar ärret där. Man kan också göra snittet under armhålan eller vid kanten av vårtgården.

Vid bröstförstoring använder vi bara implantat godkända av FDA (The Food and Drug Administration) som är högsta myndighet för godkännande av medicinska produkter i världen. Vi använder aldrig lågprisimplantatet P.I.P (Poly Implant Prosthesis). Implantatet tillverkades av silikongel som inte uppfyllde lagstadgade krav och togs bort från marknaden 2010.

Hos Clinic Perfekta kan du känna dig trygg med att vi använder de senaste teknikerna och våra erfarna specialister ger dig alltid bästa möjliga vård utifrån dina behov och önskemål. På Clinic Perfekta har vi lång erfarenhet av bröstoperationer och vi tar alltid hänsyn till dina önskemål och förväntningar. Ditt fulla förtroende är mycket viktigt för oss och vi bemöter dig därefter.

Inför ingreppet

Det är ytterst viktigt att du känner dig trygg med ditt beslut och att du blir nöjd med resultatet. Därför träffar du vid vårt första möte en erfaren plastikkirurg för att bland annat diskutera din önskade bröststorlek, snittplacering och allt annat som kan vara relevant kring din förestående bröstförstoring. Kirurgen tar alltid hänsyn dina önskningar och förväntningar. Du får svar på alla dina frågor och funderingar. Vi bemöter dig på ett professionellt sätt och ger dig relevant och korrekt information. Vid din första konsultation får du veta exakt hur operationen går till och vilka risker en bröstförstoring kan medföra (infektioner, blödningar, känselförändringar). Som du kanske redan känner till, så upplever de flesta bara lindriga besvär. Du får också tips om hur du bäst förbereder dig för din förestående bröstförstoring.

 

På operationsdagen

Du träffar både din plastikkirurg och narkosläkaren. Referensbilder på dina bröst tas för att kunna användas under och efter operationen. Operationen utförs under narkos och tar ungefär 1-1,5 timme. Bröstförstoring är ett polikliniskt ingrepp, så du kan åka hem samma dag efter operationen. Du lämnar dock inte Clinic Perfekta förrän du har vilat upp dig i ett patientrum och fått råd av vår kunniga personal om hur du gör efter operationen. Vår uppgift är du ska känna dig trygg när du åker härifrån.

 

Efter ingreppet

Läkningsprocessen ser olika ut hos olika personer. Lyssna av din kropp och agera därefter. Lindriga smärtor kan uppstå de första 2-3 dagarna och upp till en vecka efter operationen. De flesta får lindring med hjälp av receptfria smärtstillande medel. Första månaden efter ingreppet kommer du att använda en stadig förbands-bh, så kallad sport-bh, dygnet runt. Månaden därefter behöver du bära den bara under dagtid.

Det brukar ta mellan en och tre veckor innan du kan återgå till arbetet. Det beror på individuella faktorer, såsom typ av arbete och hur du själv mår. Tänk på att undvika tunga lyft och kraftiga bröströrelser. Lagom fysisk aktivitet är att föredra. Läkningsprocessen fortlöper smidigare om du undviker tobak och alkohol två veckor efter operationen. De första månaderna får du gärna undvika att utsätta ärren för solpåverkan och du bör avstå bad eller bastubad.

Stygnen som snitten sluts med efter bröstförstoringen absorberas av kroppen. Det och hela läkningsprocessen kontrolleras vid ett första återbesök på kliniken, 10-14 dagar efter operationen. Du är också välkommen på en återkontroll efter 4-6 månader. Det kan också vara en god idé att komma på ytterligare en kontroll efter 12 månader.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER

Dr Dhafir D Hanoon
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                    

 

Mer om Dr. Hanoon

Leg. Plastikkirurg / Överläkare

Dhafir Hanoon är född i Bagdad och utbildad specialistläkare inom plastikkirurgi sedan 2008. Han jobbade på plastikkirurgiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhus/Solna och blivit legitimerad plastikkirurg i Sverige. Han har även jobbat i privata kliniker i Stockholm, som bland annat Akademikliniken.

Sedan 2012 jobbar Dhafir som överläkare på plastikkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro där är han även medicinsk ledningsansvarig. 

Dhafir är utbildad mikrokirurg och har omfattande erfarenhet inom rekonstruktion av huvud-hals och bröst efter cancerkirurgi. 

År 2014 grundade Dhafir Hanoon Clinic Perfekta som är idag en av Sveriges ledande privata estetiska kliniker. Han har bred erfarenhet inom estetiskkirurgi bland annat näsplastik, bröstkirurgi, bukplastik, fettsugning och mycket fler. 

Dhafir är en av de få plastikkirurger i Sverige som innehar europeisk specialistexamen i plastikkirurgi (European Board of Plastic Surgery EBOPRAS). 

Medlem i SFEP (Svenska Förening För Estetik Plastikkirurgi)
Medlem i EBOPRAS (European Board Of Plastic Surgery)
Medlem i SPKF (Svensk Plastikkirurgisk Förening)
Medlem i SFRM (Svensk Förening För Rekonstruktiv Mikrokirurgi)
Medlem i ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery)
Medlem i EFSM (European Federation Of Societies For Microsurgery)

Email: dhafir@clinicperfekta.se


S P R Å K
Engelska
Svenska

Arabiska

Dr Petros Pariza
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                  

 

Mer om Dr. Pariza

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Sedan hösten 2018 i privat verksamhet på klinik REFORMedica. 

Medlem i:


S P R Å K
Engelska
Svenska

Dr. Tomas Perryd
Specialist i käkkirurgi/Master of Medical Science                                            

 

Mer om Dr. Perryd
Tomas har under många år, på Universitetssjukhuset i Örebro, arbetat med rekonstruktion av ansikten och käkar i samband med tumörkirurgi samt korrigerande kirurgi av medfödda missbildningar i käkar. Han har varit vår konsult i flera år men också på andra kliniker i Sverige och i Norge.
Han har stor erfarenhet av estetiskt korrigerande kirurgi i ansikten och käkar såsom ex v hakplastik/-implantat, assymmetrier mm. Vi samarbetar även med Örebro Käkkirurgiska Centrum där han också finns som konsult.
Tomas har annars sin huvudsakliga verksamhet inom Praktikertjänst (PTJ) där han förutom driver egen klinik har uppdrag som käkkirurgisk konsult på PTJ-kliniker i Örebro, Lindesberg och Lidköping. 
Specialist i käkkirurgi sedan 2004
Master of Medical Science/Medicine Magister (MSc), Karolinska Institutet, 2007
Leg. tandläkare sedan 1995
Certifierad i Botox- och fillerbehandlingar, Inject Academy, Stockholm
Medlem i Svensk Käkkirurgisk Förening (KKF)
Medlem i International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons (IOAMS)4
Jörgen Johansson
Narkosläkare