Fettransplantation

Om fettransplantation och hur du går till väga för att utföra ingreppet

Med åldern tappar man volym i ansikte, bröst och andra delar av kroppen. Samtidigt brukar det samlas fettvävnad på oönskade ställen såsom mage, höft och lår. Det går att forma om kroppen med en fettransplantation. Det innebär att plastikkirurgen tar ditt eget kroppsfett och injicerar det på ett område där mer volym önskas, vilket gör att resultatet kan bli mycket naturligt och fint. De vanligaste områdena där man transplanterar fettet är ansikte, bröst och stuss. Fettransplantation kan även kombineras med andra operationer, till exempel ett ansiktslyft och/eller ögonplastik.

Det är inte lätt att förutsäga resultatet av en fettransplantation i detalj, då fettcellernas överlevnad varierar och beror på varje enskild individ och placering på kroppen. Rent generellt kan man säga att 30-60% av de transplanterade fettcellerna överlever, d. v. s. stannar kvar och resten absorberas av kroppen. Det transplanterade fettet är ett kroppseget ämne som tas om hand av kroppen på ett naturligt sätt och därmed försvinner allergirisken.

Olika kroppar har olika förutsättningar att ta tillvara på fettet och för att nå önskat resultat kan du behöva upprepande behandlingar. Det beror också på mängden av fettceller som injiceras och var de injiceras.  Det handlar om din kropp och för oss på Clinic Perfekta är det självklart att dina önskemål och förutsättningar står i centrum, så att du känner dig trygg i ditt beslut och bekväm med din kropp.

Inför ingreppet

Vid din första konsultation hos oss på Clinic Perfekta träffar du en erfaren och skicklig plastikkirurg i en trygg miljö. Du får svar på alla dina frågor och berättar om dina önskemål och förväntningar. Din plastikkirurg gör en professionell analys och bedömer vad som lämpar sig bäst för just dig utifrån dina individuella förutsättningar. Ni går igenom allt relevant inför din fettransplantation. Du informeras noggrant om att fettinjektionen eventuellt måste göras i två steg. Du får också tips och råd om hur du kan förbereda dig på ett optimalt sätt inför din kommande fettransplantation.

Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss. 

 

På ingreppsdagen

På operationsdagen, när du träffar din plastikkirurg, är du redan välinformerad om hur ingreppet går till. Operationen utförs under narkos eller lokalbedövning. Vilken typ av bedövning just du får beror på hur mycket volym som behöver flyttas och hur omfattande ingreppet är. Det är någonting som du bestämmer tillsammans med din plastikkirurg, så att du kan känna dig trygg och väl omhändertagen på operationsdagen. Fettransplantationen går ut på att plastikkirurgen tar ut ditt kroppsegna fett från magen, knät eller lårets insida. Därefter rensas kroppsfettet så att det endast blir rent fett kvar till injektionen. Vanligtvis är operationen poliklinisk, vilket innebär att du kan åka hem samma dag efter att du har vilat upp dig efter ingreppet.

 

Efter ingreppet

Du får räkna med att det tar tid innan svullnaden har lagt sig och innan din kropp har tillgodogjort sig de nya fettcellerna. Det färdiga resultatet brukar synas fullt ut efter ungefär ett par månader. Vi rekommenderar ett återbesök på Clinic Perfekta efter 10-14 dagar för att kontrollera läkningsprocessen. Det är önskvärt med ett andra återbesök 4-6 månader efter din fettransplantation. Ytterligare ett besök efter 12 månader kan vara en god idé beroende på din situation.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER

Dr Dhafir D Hanoon
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                    

 

Mer om Dr. Hanoon

Leg. Plastikkirurg / Överläkare

Dhafir Hanoon är född i Bagdad och utbildad specialistläkare inom plastikkirurgi sedan 2008. Han jobbade på plastikkirurgiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhus/Solna och blivit legitimerad plastikkirurg i Sverige. Han har även jobbat i privata kliniker i Stockholm, som bland annat Akademikliniken.

Sedan 2012 jobbar Dhafir som överläkare på plastikkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro där är han även medicinsk ledningsansvarig. 

Dhafir är utbildad mikrokirurg och har omfattande erfarenhet inom rekonstruktion av huvud-hals och bröst efter cancerkirurgi. 

År 2014 grundade Dhafir Hanoon Clinic Perfekta som är idag en av Sveriges ledande privata estetiska kliniker. Han har bred erfarenhet inom estetiskkirurgi bland annat näsplastik, bröstkirurgi, bukplastik, fettsugning och mycket fler. 

Dhafir är en av de få plastikkirurger i Sverige som innehar europeisk specialistexamen i plastikkirurgi (European Board of Plastic Surgery EBOPRAS). 

Medlem i SFEP (Svenska Förening För Estetik Plastikkirurgi)
Medlem i EBOPRAS (European Board Of Plastic Surgery)
Medlem i SPKF (Svensk Plastikkirurgisk Förening)
Medlem i SFRM (Svensk Förening För Rekonstruktiv Mikrokirurgi)
Medlem i ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery)
Medlem i EFSM (European Federation Of Societies For Microsurgery)

Email: dhafir@clinicperfekta.se


S P R Å K
Engelska
Svenska

Arabiska

Dr Petros Pariza
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                  

 

Mer om Dr. Pariza

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Sedan hösten 2018 i privat verksamhet på klinik REFORMedica. 

Medlem i:


S P R Å K
Engelska
Svenska

Dr. Tomas Perryd
Specialist i käkkirurgi/Master of Medical Science                                            

 

Mer om Dr. Perryd
Tomas har under många år, på Universitetssjukhuset i Örebro, arbetat med rekonstruktion av ansikten och käkar i samband med tumörkirurgi samt korrigerande kirurgi av medfödda missbildningar i käkar. Han har varit vår konsult i flera år men också på andra kliniker i Sverige och i Norge.
Han har stor erfarenhet av estetiskt korrigerande kirurgi i ansikten och käkar såsom ex v hakplastik/-implantat, assymmetrier mm. Vi samarbetar även med Örebro Käkkirurgiska Centrum där han också finns som konsult.
Tomas har annars sin huvudsakliga verksamhet inom Praktikertjänst (PTJ) där han förutom driver egen klinik har uppdrag som käkkirurgisk konsult på PTJ-kliniker i Örebro, Lindesberg och Lidköping. 
Specialist i käkkirurgi sedan 2004
Master of Medical Science/Medicine Magister (MSc), Karolinska Institutet, 2007
Leg. tandläkare sedan 1995
Certifierad i Botox- och fillerbehandlingar, Inject Academy, Stockholm
Medlem i Svensk Käkkirurgisk Förening (KKF)
Medlem i International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons (IOAMS)4
Jörgen Johansson
Narkosläkare