Botox/fillers
Injektionsbehandlingar

Inför behandlingen

Vid ditt första besök hos Clinic Perfekta får du träffa vår professionella personal och diskutera din behandling och dina frågor. Om du vill, kan vi utföra injektionen under detta första besök, annars bokar vi mer än gärna in en ny tid åt dig.

Våra erfarna och skickliga specialister på Clinic Perfekta utför injektionsbehandlingar i form av fillers och antirynkbehandlingar med de senaste metoderna. Du får alltid en behandling som lämpar sig bäst för just dig och ditt ansikte.

 

Botox (Vistabel/Dysport)

Botox är en injektion produkt bestående av ett muskelavslappnande medel, som injiceras i musklerna under huden och används i skönhetsbehandlingar. Botox verkar genom att blockera nervimpulserna till de små utvalda mimiska ansiktsmuskler som injicerats. Andra ansiktspartier och hudens känslighet påverkas inte. Botox är ett välbeprövat och godkänt läkemedel som använts sen 90-talet i kosmetiska behandlingar för utslätning och reducering av rynkor. Botox används i dag med mycket gott resultat vid behandling av rynkor i pannan och i ögonområdet (kråksparkar), vid besvärande arm- och handsvettningar samt vid behandling av migrän.

Fördelen med en botoxbehandling är att den är en snabb, enkel, smärtfri och säker metod. Behandlingen tar inte mer än 10-20 minuter, beroende på vilka ansikts områden som behandlas. Den går ut på att specialisten med hjälp av en mikronål injicerar små mängder Botox i de områden som skall behandlas. Eftersom nålen är tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras är bedövning inte nödvändigt och du kan återgå till dina normala aktiviteter omedelbart efter ingreppet. Effekten blir synligt inom 3-4 dagar och håller i sig upp 6 månader.

 

Fillers (Juvederm, Restylane)

En injektionsbehandling med fillers är ett bra alternativ till vanliga kirurgiska ingrepp, i synnerhet för dig som exempelvis önskar utföra en läppförstoring eller förbättra ansiktskonturen. Fillers tillverkas av olika konstgjorda substanser baserade på hyaluronsyra för vävnadsutfyllnad, därav namnet fillers.

Våra erfarna specialister på Clinic Perfekta använder bara dessa högkvalitativa, icke-animaliska, hyaluronsyra-produkter. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och den ger huden fukt och volym. Kroppens egen hyaluronsyra bryts naturligt ned och ersätts varje dag. Nedbrytningen minskar med åren och en injektionsbehandling med fillers kan vara en lämplig lösning. Effekten av fillerbehandlingen är omedelbar och sitter kvar i 3-12 månader, beroende på hur stort antal gånger man injicerat, samt individuell nedbrytningstakt av hyaluronsyra hos varje person.

 

På behandlingsdagen

På behandlingsdagen får du träffa vår kunniga personal. De kommer gå igenom behandlingen, dina önskemål och berätta vad som gäller efteråt. Du är mer än välkommen att ställa alla de frågor du har. Vi på Clinic Perfekta tycker det är av största vikt att du känner dig trygg inför din behandling och att du litar på oss.

 

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan du lämna kliniken. Det är viktigt att du inte tränar samma dag som behandlingen, och inte heller använder smink. Du ska även undvika att massera det behandlade området. I övrigt kan du fortsätta med din dag i vanlig ordning.

Det tar några dagar innan resultatet visar sig, så ha tålamod och avvakta. Behandlingen behöver sedan göras om efter 3-6 månader.

Behandlingen har inga kända biverkningar och ingen återhämtningstid behövs. Du är fri att genast återgå till ditt vanliga liv och du har inte heller några missprydande svullnader, ärr eller missfärgningar efter ingreppet.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig: