Ansiktslyft

Om ansiktslyft och hur du går till väga för att utföra ingreppet

Åldrandeprocessen har sin naturliga gång och hudens immunförsvar och bildandet av nya hudceller minskar med åren. Det medför att huden mister sin elasticitet, samtidigt som delar av muskulaturen blir slappare och utseendet förändras. Genetiska anlag, ditt allmänna hälsotillstånd, livsstil och miljöpåverkan sätter också prägel på hudens tillstånd och åldrande. Ansiktslyftet stoppar inte den processen, men det kan förbättra de mest synliga tecknen på åldersförändringarna. Det går att strama upp djupare strukturer och ge huden mer spänst. Det går att ta bort och flytta fettvävnad till olika delar av ansikte och hals.

Resultatet kan bli att du ser både yngre och piggare ut, men det är viktigt att du har realistiska förväntningar inför ett ansiktslyft. Ingreppet utfös dock inte bara av estetiska skäl, utan ett ansiktslyft kan också göras av praktiska skäl. Vi på Clinic Perfekta har som en av våra främsta uppgifter att gå dina önskemål och beslut till mötes på ett professionellt sätt.

Ett ansiktslyft kan utföras enskilt eller i kombination med andra ansiktsoperationer såsom fettsugning, fettransplantation, näsoperation eller ögonlocksoperation. Ingreppet individualiseras i allra högsta grad för varje person. Vi använder olika operationstekniker vid ett ansiktslyft: djup lyftning (fullt ansiktslyft), mellanansiktslyft och halslyft, för att nämna några.

Inför ingreppet

När du kommer till oss för ett första möte träffar du vår erfarna och duktiga plastikkirurg som bedömer anatomin i ditt ansikte. Ni diskuterar dina individuella förutsättningar för ett ansiktslyft. I samråd med dig och utifrån dina önskemål bedömer kirurgen vilken operationsteknik som lämpar sig bäst för just dig. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och att du alltid får korrekt information och en skicklig professionell bedömning. Därför för vi hela tiden en förtroendeskapande dialog med dig, där du kan ställa dina frågor och berätta för oss om dina förväntningar. Det handlar om ditt ansikte och det är självklart att dina önskemål måste ligga som grund för allt som du tillsammans med oss på Clinic Perfekta kommer fram till. Vid den första konsultationen går du och din plastikkirurg också igenom exakt hur ingreppet går till.

 

På ingreppsdagen

Du träffar din plastikkirurg som tar referensbilder på ditt ansikte och operationsområdet. Dessa används som underlag, både under och efter ingreppet. Ett ansiktslyft tar ungefär två till fyra timmar. Tiden varierar beroende på om andra ingrepp utförs samtidigt, såsom till exempel pannlyft och/eller ögonlocksplastik. Allt sker under full eller lättare narkos i kombination med lokalbedövning. Vid det här laget har du blivit informerad av din plastikkirurg om alla detaljer kring operationen och kan känna dig trygg.

Generellt kan man säga att vad som händer vid ett ansiktslyft är följande: man sträcker muskulaturen uppåt och bakåt genom att fria huden från underliggande strukturer och draperar därefter huden i ett nytt läge. Snittet läggs i hårfästet, framför och bakom örat för att på så sätt bli nästan osynligt.

 

Efter ingreppet

De flesta av våra patienter som genomgår en ansiktslyftning stannar kvar på kliniken för observation och omvårdnad under det första dygnet. När du känner dig redo att åka hem får du bära ett bandage dygnet runt fram till den sjunde dagen efter operationen. Det är då, en vecka efter ingreppet, som vi tar bort de första stygnen vid en första kontroll på kliniken. Resterande stygn tas bort efter ungefär två veckor. Det brukar dröja ett par veckor innan blåmärken och svullnad försvinner. Du får också räkna med att känseln runt hudsnitten kommer att vara nedsatt under en tid.

Vi på Clinic Perfekta vill att du kommer på en återkontroll efter 4-6 månader. Ytterligare en kontroll efter 12 månader är önskvärd i vissa fall.

Har du frågor eller vill du boka tid?
Vi finns här för dig:

våra DOKTORER

Dr Dhafir D Hanoon
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                    

 

Mer om Dr. Hanoon

Leg. Plastikkirurg / Överläkare

Dhafir Hanoon är född i Bagdad och utbildad specialistläkare inom plastikkirurgi sedan 2008. Han jobbade på plastikkirurgiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhus/Solna och blivit legitimerad plastikkirurg i Sverige. Han har även jobbat i privata kliniker i Stockholm, som bland annat Akademikliniken.

Sedan 2012 jobbar Dhafir som överläkare på plastikkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro där är han även medicinsk ledningsansvarig. 

Dhafir är utbildad mikrokirurg och har omfattande erfarenhet inom rekonstruktion av huvud-hals och bröst efter cancerkirurgi. 

År 2014 grundade Dhafir Hanoon Clinic Perfekta som är idag en av Sveriges ledande privata estetiska kliniker. Han har bred erfarenhet inom estetiskkirurgi bland annat näsplastik, bröstkirurgi, bukplastik, fettsugning och mycket fler. 

Dhafir är en av de få plastikkirurger i Sverige som innehar europeisk specialistexamen i plastikkirurgi (European Board of Plastic Surgery EBOPRAS). 

Medlem i SFEP (Svenska Förening För Estetik Plastikkirurgi)
Medlem i EBOPRAS (European Board Of Plastic Surgery)
Medlem i SPKF (Svensk Plastikkirurgisk Förening)
Medlem i SFRM (Svensk Förening För Rekonstruktiv Mikrokirurgi)
Medlem i ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery)
Medlem i EFSM (European Federation Of Societies For Microsurgery)

Email: dhafir@clinicperfekta.se


S P R Å K
Engelska
Svenska

Arabiska

Dr Petros Pariza
Specialist i plastikkirurgi/Överläkare                                                                  

 

Mer om Dr. Pariza

Dr. Petros Pariza

Dr Petros Pariza är specialistläkare i rekonstruktiv och plastikkirurgi och även specialist i allmänkirurgi.

Dr. Pariza fick sin specialistkompetens i Sverige. Petros studerade medicin vid Athens universitet. Han är legitimerad läkare i Sverige sedan 2008.

Dr Pariza har arbetat på kirurgkliniken i Karlstad (CSK) mellan åren 2010-2013 och är sedan dess verksam vid Örebro Universitetssjukhus.

Dr Pariza är utbildad mikrokirurg och är specialiserad på rekonstruktion efter tumörer eller missbildningar i huvud/halsområdet och bröst.

Han arbetar även på Örebro tumörcentrum som är en av Sveriges största tumörkirurgi-team.

Dr. Petros Pariza har en bred erfarenhet inom plastikkirurgi. Han har under åren arbetat vid flera olika sjukhus i Sverige både som allmän- och plastikkirurg.

Sedan hösten 2018 i privat verksamhet på klinik REFORMedica. 

Medlem i:


S P R Å K
Engelska
Svenska

Dr. Tomas Perryd
Specialist i käkkirurgi/Master of Medical Science                                            

 

Mer om Dr. Perryd
Tomas har under många år, på Universitetssjukhuset i Örebro, arbetat med rekonstruktion av ansikten och käkar i samband med tumörkirurgi samt korrigerande kirurgi av medfödda missbildningar i käkar. Han har varit vår konsult i flera år men också på andra kliniker i Sverige och i Norge.
Han har stor erfarenhet av estetiskt korrigerande kirurgi i ansikten och käkar såsom ex v hakplastik/-implantat, assymmetrier mm. Vi samarbetar även med Örebro Käkkirurgiska Centrum där han också finns som konsult.
Tomas har annars sin huvudsakliga verksamhet inom Praktikertjänst (PTJ) där han förutom driver egen klinik har uppdrag som käkkirurgisk konsult på PTJ-kliniker i Örebro, Lindesberg och Lidköping. 
Specialist i käkkirurgi sedan 2004
Master of Medical Science/Medicine Magister (MSc), Karolinska Institutet, 2007
Leg. tandläkare sedan 1995
Certifierad i Botox- och fillerbehandlingar, Inject Academy, Stockholm
Medlem i Svensk Käkkirurgisk Förening (KKF)
Medlem i International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons (IOAMS)4
Jörgen Johansson
Narkosläkare