Förfråga konsultation med 3D simulering

019-102191


Vill du bli uppringd?

Please leave this field empty.

Eller vill du skicka ett meddelande till oss?

Please leave this field empty.

Kropp

Bukplastik

Om bukplastik och hur ingreppet går till

buk2

Graviditet, kraftig viktnedgång eller den naturliga åldringsprocessen kan medföra att huden och bukväggen tänjs ut så att magen ser ojämn ut. Detta är någonting som inte går att träna bort, men det går att åtgärda med hjälp av bukplastik. Ingreppet går ut på att man tar bort överskottshud mellan naveln och nedre delen av buken. Även bukväggen stramas upp och resultatet blir att magen ser plattare ut. Det går också att kombinera bukplastik med fettsugning.

Det är möjligt att utföra två varianter av bukplastik: liten eller så kallad minibukplastik eller stor, så kallad full bukplastik. Det mindre ingreppet syftar till att strama till huden nedanför naveln, men utan att röra naveln. Vid den stora bukplastiken fortsätter man lossa huden hela vägen upp till de nedersta revbenen. Det innebär att hela huden på buken kan sträckas innan överskottet avlägsnas. Det här ingreppet innebär att även naveln måste flyttas. Vi på Clinic Perfekta brukar kombinera bukplastik med fettsugning för ett snyggare resultat. Tveka inte att kontakta oss om du lider av fettöverskott på buken! Våra erfarna och skickliga plastikkirurger skräddarsyr en optimal lösning för dig utifrån just dina förutsättningar. Ett av våra främsta mål är att hjälpa dig på ett professionellt sätt, så att du kan känna dig trygg i ditt beslut och bekväm med din kropp.

 

 

Inför ingreppet

När du kommer till Clinic Perfekta för en första konsultation får du träffa en erfaren plastikkirurg i en trygg miljö. Tveka inte att ställa frågor till din plastikkirurg och ventilera dina funderingar med honom. Vi utgår alltid från dina önskemål och förväntningar under hela planeringsprocessen. Vid den här konsultationen kommer du och din plastikkirurg att diskutera vilken variant av bukplastik lämpar sig bäst för just dig, utifrån din situation. Den professionella bedömningen görs alltid i samråd med dig. Du är med och tar beslut tillsammans med din kirurg, bland annat var snittet ska placeras. Vid det här mötet kommer du att få veta exakt hur ditt förestående ingrepp går till, samt få information om de potentiella risker eller komplikationer en operation kan medföra.

På operationsdagen

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg och narkosläkaren. Ingreppet utförs under narkos. Du är nedsövd under operation, men du har varit med under hela planeringsprocessen och kan känna dig trygg med vad som kommer att hända. Generellt går ingreppet ut på att plastikkirurgen lägger ett snitt nere vid blygdbenet från höft till höft. Detta görs för att ärret ska kunna döljas bakom underkläder. Huden stramas upp och överflödig hud avlägsnas. Om naveln ska flyttas eller inte beror på den valda operationsvarianten. Operationstiden varierar mellan 2-3 timmar, beroende på om vi genomför stor eller liten bukplastik. Beroende på operationens omfattning kommer du antingen att kunna åka hem från kliniken samma dag, eller så kan vi rekommendera att du stannar över natten för omvårdnad och tillsyn. Hos oss på Clinic Perfekta är du alltid i professionella händer i en trygg miljö.

Efter ingreppet

De flesta återgår till arbete inom 2-3 veckor, men detta kan du bedöma själv utifrån din arbetssituation och hur du mår. Efter din bukplastik kommer du att använda gördel dygnet runt i 6-8 veckor. De första dagarna kommer du förmodligen att känna värk i snittet. Det kan också hända att du kommer att uppleva att det är svårt att ta sig upp ur sängen och att hosta. För att minimera risken för breda ärr under läkningsprocessen rekommenderar vi tejpning av ärren under 3-6 månader. Det kan dröja upp till 12 månader innan slutresultatet blir fullt synligt. Undvik tunga lyft i några månader. Oftast går det bra att återuppta eventuell träning efter 1-2 månader.

Arm- och lårplastik

Om arm- och lårplastik och hur operationen utförs

Som en följd av den naturliga åldringsprocessen och/eller en kraftig viktnedgång kan huden på överarmarna och låren tänjas ut, bli förslappad och hänga. Detta är omöjligt att träna bort, men arm- och lårplastik är en effektiv lösning för att åtgärda hänget som upplevs som estetiskt störande. Hänget på lårens sida eller lår som skaver mot varandra kan dessutom upplevas som rent praktiskt besvärande, eftersom det kan ge upphov till olika hudproblem, exempelvis eksem.

Armplastik eller överarmslyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp som går ut på att man tar bort överskottshud och fett. Ingreppet kombineras ofta med fettsugning. Resultatet blir en smalare överarm.

Syftet med lårplastik är att förbättra formen på låren och ge dem en smalare form samtidigt som man sträcker, alltså stramar upp huden. Det här ingreppet brukar också kombineras med fettsugning. Man bör dock vara medveten om förekomsten av långa ärr efter lårplastik. Ärrbildnigen är mycket individuell, men det kan ta upp till två år innan de mjuknat och bleknat. De flesta som har gått igenom övergreppet brukar dock inte uppleva detta som störande.

buk6

 

Inför ingreppet

När du kommer till oss för en första konsultation får du träffa din plastikkirurg för att ha en dialog kring din förestående arm- och lårplastik. Vi på Clinic Perfekta vill att du ska känna dig trygg och bekväm i ditt beslut. Vi tar hänsyn till dina önskemål och bemöter dig därefter. Därför gör din plastikkirurg alltid en professionell analys och bedömning av just din situation i samråd med dig. Vid den här konsultationen får du all relevant information och svar på dina frågor och funderingar. Kirurgen går igenom exakt hur ingreppet går till, så att du kan känna dig trygg. Du får också tips och råd hur du bäst förbereder dig inför din arm- och lårplastik.

På ingreppsdagen

Armplastik utförs i vissa enklare fall under lokalbedövning, medan större ingrepp kräver narkos. Beroende på omfattningen av ingreppet, tar hela operationen cirka 2-3 timmar. Först gör plastikkirurgen en omfattande fettsugning med en specialkanyl. Därefter tar han bort hudöverskottet. Snittet läggs på insidan av överarmen och det tillsluts med självabsorberande stygn som absorberas av kroppen. Armplastik utförs polikliniskt, vilket innebär att du kan åka hem redan samma dag, efter det att du har vilat upp dig i patientrummet på kliniken.

Lårplastik utförs under narkos. Först gör plastikkirurgen en omfattande fettsugning med en specialkanyl och därefter tas hudöverskottet bort. Snittet läggs på insidan av låren och ibland i ljumskvecken. Snittet sluts med självabsorberande stygn som tas upp av kroppen. Efter operationen stannar du på Clinic Perfekta över natten för omvårdnad. Beroende på typ av ingrepp som du gått igenom, får du individuella råd avseende läkningsprocessen.

Efter ingreppet

Vid armplastik rekommenderas bandagering av hela armen de första tre veckorna. För att undvika eventuell svullnad råder vi dig att ha armarna högt vid vila. Vid lårplastik rekommenderas bandagering av hela låren de första två veckorna dygnet runt och därefter bara under dagtid i ytterligare 3-4 veckor. Du får gärna avvakta med att återuppta eventuell träning under den tiden. De flesta återgår till arbete efter 1-2 veckor beroende på arbetssituation och hur läkningsprocessen ter sig. Eftersom läkningsprocessen är individuell, ger vi dig alltid rådet att känna av din kropp och agera därefter. Efter lårplastik kommer du förmodligen att känna dig begränsad i din gång under den första veckan. Läkningen följer vi upp på Clinic Perfekta på ett återbesök 10-14 dagar efter ingreppet. Du får gärna komma på en kontroll till efter 4-6 månader och ytterligare en efter 12 månader.

Fettsugning

Få din fettsugning utförd av våra professionella plastkirurger

buk5

Med hjälp av enbart motion och kostförändringar har många svårt att bli av med fettsamlingar på olika delar av kroppen. Viktminskning reducerar inte antalet fettceller, men det gör däremot fettsugning. Bland annat påverkar arvsanlag och hormoner hur fettceller samlas på olika kroppsdelar. En fettsugning kan hjälpa dig med problemområden som kost och motion inte biter på och vi kan erbjuda fettsugningar på nästan alla delar av kroppen. Lår, mage, höfter, midja, haka och vader är vanliga områden vi behandlar. Vi på Clinica Perfekta har lång erfarenhet av fettsugning och använder oss av modern utrustning och beprövade metoder.

 

Inför operationen

Hos Clinic Perfekta får du under ditt första besök träffa din plastikkirurg. Under besöket får du ställa frågor och prata om dina önskemål. Vi tycker det är viktigt att du känner dig trygg inför operationen och att du känner att du har förtroende för oss.

Fettsugningen sker under narkos och tar cirka två timmar. Under operationen används även lokalbedövning i fettvävnaden innan ett antal mindre hudsnitt görs. Kirurgen suger sedan bort överskottsfettet med hjälp av en tunn kanyl. Snittet sys sedan ihop, och stygnen absorberas successivt utan att du behöver oroa dig. Ingreppet är polikliniskt, vilket innebär att du oftast kan åka hem samma dag som ingreppet sker.

En fettsugning minskar antalet fettceller i kroppen, till skillnad från viktminskning. Därför kan du med en fettsugning få bort de problemområden som inte kostförändringar och motion kan förändra. Alla patienter som genomgår en fettsugning får ömmande svullnader och blåmärken i operationsområdet. Beroende på vilket ingrepp du väljer, kan du behöva vara borta i en vecka från arbetet. Under ditt första besök kommer kirurgen att svara på alla dina frågor gällande komplikationer och återhämtning från operationen.

På operationsdagen

På operationsdagen möts du av vår personal som visar dit till ditt egna patientrum. Du kommer även få träffa din narkosläkare och plastkirurg. Din kirurg kommer att gå igenom vad som kommer att hända under dagen, samt fotografera området som ska opereras.

När operationen är klar kommer du vakna upp i ditt patientrum. Du är välkommen att stanna i rummet i några timmar eller över natten för att vila upp dig. Innan du går hem kommer vår personal att ge dig tips och råd om läkningsprocessen. För att du ska läka så bra som möjligt är det viktigt att du följer dessa instruktioner. Eftersom du efter operationen kan vara öm och trött är det bra om du kan be någon att hämta dig.

Efter operationen

En gördel sätts på det behandlade området efter operationen och denna ska bäras under två till tre månader. De allra flesta börjar arbeta igen en vecka efter ingreppet. Under de kommande 1-2 veckorna efter fettsugningen kommer du vara svullen och öm. Svullnaden kommer gå ned av sig själv och smärtan kan begränsas med hjälp av smärtstillande läkemedel. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar på ingreppets resultat, då arvsanlag påverkar hur huden kommer att återhämta sig.

Ungefär två veckor efter ingreppet är du välkommen tillbaka till oss på återbesök. Då kontrollerar vi att allt ser bra ut och ser till så att du mår bra. Vi ser gärna att du även kommer tillbaka till oss efter 4-6 månader och 12 månader för ytterligare kontroller. När du åker hem efter ett ingrepp på Clinic Perfekta får du telefonnummer till din kirurg och till oss på kliniken. Om du har några frågor eller funderingar efter din operation så kan du nå oss dygnet runt.

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss på Clinica Perfekta för en konsultation.

Fettransplantation

Om fettransplantation och hur du går till väga för att utföra ingreppet

 

Med åldern tappar man volym i ansikte, bröst och andra delar av kroppen. Samtidigt brukar det samlas fettvävnad på oönskade ställen såsom mage, höft och lår. Det går att forma om kroppen med en fettransplantation. Det innebär att plastikkirurgen tar ditt eget kroppsfett och injicerar det på ett område där mer volym önskas, vilket gör att resultatet kan bli mycket naturligt och fint. De vanligaste områdena där man transplanterar fettet är ansikte, bröst och stuss. Fettransplantation kan även kombineras med andra operationer, till exempel ansiktslyftning och/eller ögonplastik.

Det är inte lätt att förutsäga resultatet av en fettransplantation i detalj, då fettcellernas överlevnad varierar och beror på varje enskild individ och placering på kroppen. Rent generellt kan man säga att 30-60% av de transplanterade fettcellerna överlever, d. v. s. stannar kvar och resten absorberas av kroppen. Det transplanterade fettet är ett kroppseget ämne som tas om hand av kroppen på ett naturligt sätt och därmed försvinner allergirisken. Olika kroppar har olika förutsättningar att ta tillvara på fettet och för att nå önskat resultat kan du behöva upprepande behandlingar. Det beror också på mängden av fettceller som injiceras och var de injiceras. Tveka inte att kontakta oss så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Det handlar om din kropp och för oss på Clinic Perfekta är det självklart att dina önskemål och förutsättningar står i centrum, så att du känner dig trygg i ditt beslut och bekväm med din kropp.

buk1

 

Inför ingreppet

Vid din första konsultation hos oss på Clinic Perfekta träffar du en erfaren och skicklig plastikkirurg i en trygg miljö. Du får svar på alla dina frågor och berättar om dina önskemål och förväntningar. Din plastikkirurg gör en professionell analys och bedömer vad som lämpar sig bäst för just dig utifrån dina individuella förutsättningar. Ni går igenom allt relevant inför din fettransplantation. Du informeras noggrant om att fettinjektionen eventuellt måste göras i två steg. Du får också tips och råd om hur du kan förbereda dig på ett optimalt sätt inför din kommande fettransplantation. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss. Vi hjälper dig att fatta välinformerade beslut och tar dig genom förberedelserna inför ingreppet på ett tillmötesgående sätt.

På ingreppsdagen

På operationsdagen, när du träffar din plastikkirurg, är du redan välinformerad om hur ingreppet går till. Operationen utförs under narkos eller lokalbedövning. Vilken typ av bedövning just du får beror på hur mycket volym som behöver flyttas och hur omfattande ingreppet är. Det är någonting som du bestämmer tillsammans med din plastikkirurg, så att du kan känna dig trygg och väl omhändertagen på operationsdagen. Fettransplantationen går ut på att plastikkirurgen tar ut ditt kroppsegna fett från magen, knät eller lårets insida. Därefter rensas kroppsfettet så att det endast blir rent fett kvar till injektionen. Den här proceduren utför man med specialtillverkade tunna kanyler. Vanligtvis är operationen poliklinisk, vilket innebär att du kan åka hem samma dag efter att du har vilat upp dig efter ingreppet.

Efter ingreppet

Du får räkna med att det tar tid innan svullnaden har lagt sig och innan din kropp har tillgodogjort sig de nya fettcellerna. Det färdiga resultatet brukar synas fullt ut efter ungefär ett par månader. Vi rekommenderar ett återbesök på Clinic Perfekta efter 10-14 dagar för att kontrollera läkningsprocessen. Det är önskvärt med ett andra återbesök 4-6 månader efter din fettransplantation. Ytterligare ett besök efter 12 månader kan vara en god idé beroende på din situation.

Intimkirurgi (Blygdläppskirurgi)

Vad är intimkirurgi och hur går ingreppet till?

buk4

Många kvinnor lider i tysthet och känner besvär med den intimaste delen av sin kropp. Det medför begränsningar i vardagen som kan yttra sig på olika sätt. Det kan handla om att undvika att använda trånga klädesplagg, undvika badhus, avstå från att utöva vissa idrotter eller undvika sexuella aktiviteter. Känner du igen dig? Då ska du veta att dina blygdläppar inte alls behöver bli förknippade med obehag och begränsa din vardag. Intimkirurgi kan vara en lämplig lösning för dig.

Stora blygdläppar kan vara medfödda och upplevas fysiskt besvärande, men det kan också vara ett mer estetiskt bekymmer. Oavsett orsaken, så är blygdläppsoperation ett vanligt förekommande ingrepp inom intimkirurgi, som ökar i antal och har fördubblats de senaste åren. En blygdläppsoperation syftar till att minska eller återskapa storleksskillnad av de inre och/eller de yttre blygdläpparna. Vi på Clinic Perfekta har både kompetens och beprövad erfarenhet av intimkirurgi. Tveka inte att kontakta oss så att vi kan hjälpa dig på ett tryggt och professionellt sätt. Vi hjälper dig också att basera ditt beslut på välinformerad grund. Förtroendeskapande möten mellan dig och oss börjar redan vid första kontakten.

 

 

Inför ingreppet

När du kommer till oss på Clinic Perfekta för första gången får du träffa vår plastikkirurg med kompetens inom intimkirurgi, för att gå igenom allt relevant inför ditt förestående ingrepp. För oss är det ytterst viktigt att du känner dig trygg och att i samråd med din plastikkirurg komma fram till vad som är bäst just för dig. Du och din plastikkirurg går igenom hur ingreppet går till, diskuterar snittplacering, potentiella risker och allt annat som känns angeläget för just dig. Vid den här konsultationen får du gärna ställa dina frågor om intimkirurgi, stora som små, ventilera dina funderingar och berätta om dina önskemål och förväntningar. Det handlar om just din kropp och för oss är det viktigt att du känner dig nöjd med resultatet av blygdläppsoperationen. Vi lovar att med vår kompetens inom intimkirurgi gå dig till mötes på bästa möjliga sätt. Vid det här tillfället får du också tips och råd om hur du bäst förbereder dig inför ingreppet.

På ingreppsdagen

Förminskning av de inre blygdläpparna kan utföras under narkos eller enbart med lokalbedövning. Detta bestäms i samråd med din plastikkirurg, så att du kan känna dig trygg på operationsdagen. Vanligtvis görs ett längsgående snitt utmed blygdläppskanten för att avlägsna det parti som patienten upplever som störande. I vissa fall kan man ta bort en kil. Ingreppet tar 45-60 minuter. Såret sluts med självabsorberande stygn som huden successivt tar hand om. Blygdläppsoperationen är poliklinisk, vilket innebär att du kan åka hem samma dag, efter att du har vilat upp dig i en trygg miljö på Clinic Perfekta.

Efter ingreppet

Blygdläppskirurgiska ingrepp kräver inte att du stannar hemma från jobbet längre än 2-3 dagar, men det beror förstås på typen av jobb. Det bästa är att du känner av din kropp och bedömer själv. Du får räkna med att du kan känna visst ömmande obehag och vara svullen den första tiden efter ingreppet. Läkningsprocessen är individuell men vår kunniga personal på Clinic Perfekta ger dig tips hur du kan sköta dina vardag efter intimkirurgi. Det är olika från person till person hur långt det tar innan man kan återuppta sexuella aktiviteter, men ett uppehåll på ungefär 4 veckor är ganska vanligt. Du får gärna prata med oss i fall du känner dig tveksam. Ett återbesök på kliniken är att föredra efter 10-14 dagar för att kontrollera läkningsprocessen. Du är välkommen på ytterligare ett återbesök 4-6 månader efter ingreppet och eventuellt också efter 12 månader beroende på din situation och önskemål.