Förfråga konsultation med 3D simulering

019-102191


Vill du bli uppringd?

Please leave this field empty.

Eller vill du skicka ett meddelande till oss?

Please leave this field empty.

Bröst

Bröstförstoring

Om bröstförstoring och hur du går till väga för att utföra ingreppet

bild4

 

Bröstförstoring (bröstaugmentation) är ett ingrepp inom estetisk kirurgi som ökar stadigt i popularitet, både i Sverige och resten av världen. Genom att placera ett bröstimplantat framför eller bakom bröstmuskeln förändrar man både bröstens volym och form. Vanligast är att man gör ett snitt i huden i vecket under bröstet och därmed placerar ärret där. Man kan också göra snittet under armhålan eller vid kanten av vårtgården.

Vid bröstförstoring använder vi bara implantat godkända av FDA (The Food and Drug Administration) som är högsta myndighet för godkännande av medicinska produkter i världen. Vi använder aldrig lågprisimplantatet P.I.P (Poly Implant Prosthesis). Implantatet tillverkades av silikongel som inte uppfyllde lagstadgade krav och togs bort från marknaden 2010.

Hos Clinic Perfekta kan du känna dig trygg med att vi använder de senaste teknikerna och våra erfarna specialister ger dig alltid bästa möjliga vård utifrån dina behov och önskemål. På Clinic Perfekta har vi lång erfarenhet av bröstoperationer och vi tar alltid hänsyn till dina önskemål och förväntningar. Ditt fulla förtroende är mycket viktigt för oss och vi bemöter dig därefter.

 

Inför ingreppet

Det är ytterst viktigt att du känner dig trygg med ditt beslut och att du blir nöjd med resultatet. Därför träffar du vid vårt första möte en erfaren plastikkirurg för att bland annat diskutera din önskade bröststorlek, snittplacering och allt annat som kan vara relevant kring din förestående bröstförstoring. Kirurgen tar alltid hänsyn dina önskningar och förväntningar. Du får svar på alla dina frågor och funderingar. Vi bemöter dig på ett professionellt sätt och ger dig relevant och korrekt information. Vid din första konsultation får du veta exakt hur operationen går till och vilka risker en bröstförstoring kan medföra (infektioner, blödningar, känselförändringar). Som du kanske redan känner till, så upplever de flesta bara lindriga besvär. Du får också tips om hur du bäst förbereder dig för din förestående bröstförstoring.

På operationsdagen

Du träffar både din plastikkirurg och narkosläkaren. Referensbilder på dina bröst tas för att kunna användas under och efter operationen. Operationen utförs under narkos och tar ungefär 1-1,5 timme. Bröstförstoring är ett polikliniskt ingrepp, så du kan åka hem samma dag efter operationen. Du lämnar dock inte Clinic Perfekta förrän du har vilat upp dig i ett patientrum och fått råd av vår kunniga personal om hur du gör efter operationen. Vår uppgift är du ska känna dig trygg när du åker härifrån.

Efter ingreppet

Läkningsprocessen ser olika ut hos olika personer. Lyssna av din kropp och agera därefter. Lindriga smärtor kan uppstå de första 2-3 dagarna och upp till en vecka efter operationen. De flesta får lindring med hjälp av receptfria smärtstillande medel. Första månaden efter ingreppet kommer du att använda en stadig förbands-bh, så kallad sport-bh, dygnet runt. Månaden därefter behöver du bära den bara under dagtid.

Det brukar ta mellan en och tre veckor innan du kan återgå till arbetet. Det beror på individuella faktorer, såsom typ av arbete och hur du själv mår. Tänk på att undvika tunga lyft och kraftiga bröströrelser. Lagom fysisk aktivitet är att föredra. Läkningsprocessen fortlöper smidigare om du undviker tobak och alkohol två veckor efter operationen. De första månaderna får du gärna undvika att utsätta ärren för solpåverkan och du bör avstå bad eller bastubad.

Stygnen som snitten sluts med efter bröstförstoringen absorberas av kroppen. Det och hela läkningsprocessen kontrolleras vid ett första återbesök på kliniken, 10-14 dagar efter operationen. Du är också välkommen på en återkontroll efter 4-6 månader. Det kan också vara en god idé att komma på ytterligare en kontroll efter 12 månader.

Clinic Perfekta - Crisalix 3D

Vill du se din nya DIG innan proceduren?

Med Crisalix 3D-teknik simulerar du de olika alternativen och väljer din favorit. Förfråga konsultation med 3D simulering

Läs mer

Bröstförstoring med fett

Om bröstförstoring med fett och hur ingreppet går till

Bröstförstoring med fett är ett kirurgiskt ingrepp, där man i stället för implantat använder kroppseget fett för att få önskad volym och form på bröstet. Din egen fettvävnad tas ut från ett annat ställe på kroppen och injiceras runt om bröstkörteln. Det här är alltså ett ingrepp där man kombinerar fettsugning och bröstförstoring med fett. Det här alternativet lämpar sig för dig som önskar få en naturlig, måttlig bröstförstoring samtidigt som du blir av med oönskat fettöverskott ur fettdepåer på andra delar av din kropp, såsom midja, mage eller höfter. Bröstförstoring med fett kan också vara ett bra alternativ också för dig som önskar korrigera asymmetri mellan brösten. Resultatet av en bröstförstoring med fett ser naturligt ut. En av fördelarna med den här metoden är att det förflyttade fettet är ett kroppseget ämne som integreras med kroppen på ett naturligt sätt, vilket gör att det inte finns någon allergirisk. Dessutom minskar risken för andra eventuella komplikationer förknippade med alla operationer. Bröstförstoring med fett är samtidigt ett diskret och skonsamt plastikkirurgiskt ingrepp som bara lämnar små insticksärr, eftersom du får fettinjektion. Postoperativa besvär är obefintliga jämfört med andra, större operationer. Den här metoden har funnits inte så länge, men tekniken har utvecklats och kliniska erfarenheter är mycket goda. Vi på Clinic Perfekta har beprövad erfarenhet av bröstoperationer och använder den senaste tekniken och effektiva, säkra behandlingsmetoder.
bild6

 

Inför ingreppet

När du kommer till oss på Clinic Perfekta för första gången, får du träffa din kirurg för att diskutera allt relevant inför det planerade ingreppet. Vi tycker att det är ytterst viktigt att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss. Varje ingrepp är unikt och vi utgår från dina önskemål. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Därför gör vår erfarna specialist en professionell analys och bedömning av just din situation och föreslår vad som är mest lämpligt för just dig. Detta sker naturligtvis i samråd med dig och du får all information du behöver. Vid den här konsultationen får du exakt information om hur ingreppet går till och vilket resultat du kan förvänta dig utifrån det som du och din kirurg kommer överens om. Du får också tips och råd om hur du kan förbereda dig för ingreppet på ett optimalt sätt.

På operationsdagen

Referensbilder på dina bröst tas för att kunna användas som underlag under och efter operationen. Generellt går ingreppet ut på att plastikkirurgen tar ut din egen fettvävnad från förutbestämda ställen på din kropp med en specialkanyl. Efter det att ditt kroppseget fett ha rensats, injicerar han det rena fettet som är kvar ovan och/eller under bröstkörteln för att få önskad form och volym. Bröstförstoring med fett är ett polikliniskt ingrepp och du kan åka hem samma dag efter operationen. Innan du lämnar Clinic Perfekta ska du ha vilat upp dig i en bekväm miljö på ett patientrum här på kliniken. Vår kunniga personal ser till att du får omvårdnad i toppklass. Du får också råd hur du bäst sköter dina dagliga rutiner den första tiden efter ingreppet.

Efter ingreppet

Efter en bröstförstoring med fett brukar man inte uppleva några större besvär. Hastiga rörelser kan medföra att du känner dig yr, men det är övergående. Eventuell värk lindras med vanligt förekommande receptfria smärtstillande medel. De flesta återgår till jobbet och vanliga vardagssysslor dagen efter ingreppet. Undvik dock tunga lyft i några veckor. Läkningsprocessen följs upp vid ett första återbesök på kliniken, vanligtvis 10-14 dagar efter ingreppet. En återkontroll till efter 4-6 månader rekommenderas och ytterligare en efter 12 månader.

Bröstlyft

Om bröstlyft och hur du går till väga för att utföra ingreppet

bild3

Tycker du att dina bröst har mist sin form och blivit slappa och hängiga efter graviditet, amning, viktnedgång eller någon annan bidragande faktor? Det är du långt ifrån ensam om. Ett bröstlyft kan i så fall vara en lämplig lösning för dig.

Bröstlyft är ett vanligt förekommande ingrepp för att återskapa bröstens form och fasthet. Generellt utförs ingreppet genom att man avlägsnar överflödig hud. Mastospexi kan vid behov kombineras med bröstförstoring (implantat) och/eller förminskning av vårtgård. Valet av lämplig metod bestäms i samråd med din kirurg beroende på din anatomi och vad som är möjligt utifrån just dina förutsättningar. På Clinic Perfekta har vi lång erfarenhet av bröstoperationer och vi tar alltid hänsyn till dina önskemål och förväntningar. Ditt fulla förtroende är viktigt för oss och vi bemöter dig därefter.

 

 

Inför ingreppet

Vi på Clinic Perfekta vill att du ska känna dig helt trygg och bekväm i ditt beslut. Hos oss på kliniken får du träffa en erfaren plastikkirurg för att diskutera allt relevant kring ditt förestående bröstlyft. Han tar hänsyn till dina förväntningar, bemöter dina funderingar och svarar på dina frågor. Efter en bedömning av din anatomi kan plastikkirurgen avgöra vilken bröstlyft-metod som lämpar sig bäst för just dig. Du får också förklarat för dig exakt hur operationen går till och vilka risker ett bröstlyft kan medföra (infektioner, blödningar, känselförändringar). De flesta upplever dock bara lindriga besvär. Vid den här första konsultationen får du också tips och råd om hur du bäst förbereder dig inför ingreppet.

På operationsdagen

Du träffar både din plastikkirurg och narkosläkaren. Referensbilder på dina bröst tas för att kunna användas under och efter operationen. Efter en grundlig genomgång av hela händelseförloppet är du väl förbered för ingreppet. Operationen utförs under narkos och lokalbedövning. Detta tar ungefär 1-1,5 timme, beroende på den valda bröstlyft-metoden och omfattningen av ingreppet. Snitten sys ihop med dolda stygn som sedan absorberas av kroppen. Bröstlyft är en poliklinisk operation, vilket innebär att du kan åka hem samma dag, efter ingreppet. Vår kunniga personal ger dig tips och råd om det optimala förhållningssättet under läkningsprocessen. Vi på Clinic Perfekta vill att du ska känna dig trygg när du åker härifrån.

Efter ingreppet

Läkningsprocessen ter sig olika hos olika personer och du gör klokt i att lyssna på din kropp. Det är vanligt med lindriga smärtor de första 2-3 dagarna och upp till en vecka efter operationen. Vanligt förekommande receptfria smärtstillande läkemedel brukar hjälpa. Känn av din kropp och anpassa dig efter det. Som stödförband används en stadig förbands-bh, så kallad sport-bh. Den ska du bära dygnet runt den första månaden efter operationen. Månaden därefter ska du bära den under dagtid.

De flesta kvinnor återgår till arbetet inom två-tre veckor. Beroende på typ av arbete och din arbetssituation kommer du säkert att göra rätt bedömning. Tänk på att undvika tunga lyft, träning och/eller fysisk aktivitet som medför kraftiga bröströrelser de första 7-8 veckorna efter bröstlyftet. Vanliga promenader går bra. Vi avråder dig från att konsumera tobak och alkohol två veckor efter operation. Det rekommenderas också att du undviker att sola ärren och avstår bad eller bastubad de första månaderna.

Stygnen som snitten sluts med absorberas successivt av huden och försvinner av sig själva. Vid ett återbesök hos oss på Clinic Perfekta efter 10-14 dagar kontrolleras läkningsprocessen och alla eventuella frågor som kan ha uppkommit diskuteras. Det är önskvärt att du kommer på en återkontroll efter 4-6 månader. Beroende på just din situation och önskemål kan det vara en god idé att komma på ytterligare en kontroll efter 12 månader.

Gynekomasti (Bröstförminskning hos män)

Om gynekomasti och hur du går till väga för att utföra bröstförminskning

Stora manliga bröst (gynekomasti) kan vara estetiskt missklädsamma, men också upplevas som praktiskt hindrande vid sportaktiviteter och dylikt. Orsaken till gynekomasti är oftast att bröstkörtlarna utvecklats så att bröstmassan blir större. Många män upplever detta som besvärande. Bröstförminskning hos män har blivit ett förhållandevis rutinmässigt ingrepp som går ut på att man fettsuger och/eller tar bort bröstkörtelvävnad via små snitt längs vårtgårdens undre kant. Man undersöker bröstvävnaden innan ingreppet för att kunna bedöma mängden fettvävnad. Ibland är det aktuellt med en undersökning av hormonbalansen för att kontrollera eventuell förändring av hormonernas verkan, eller hitta andra förklaringar till gynekomasti.

Tveka inte att kontakta oss för att få hjälp om du känner dig besvärad av gynekomasti. Vi på Clinic Perfekta bemöter dig alltid på ett tillmötesgående och professionellt sätt. Våra specialister har dokumenterad erfarenhet och använder de senaste teknikerna för att alltid ge bästa möjliga hjälp och vård, baserat på dina önskemål.

bild8

 

 

Inför ingreppet

När du kommer till oss på Clinic Perfekta för en första konsultation får du träffa en erfaren plastikkirurg för att kunna diskutera allt relevant inför din förestående operation av gynekomasti. Här får du svar på alla dina frågor och du får gärna ventilera dina funderingar med kirurgen. Dina önskemål och förväntningar står i centrum genom hela planeringsprocessen. Vid konsultationen får du diskutera med din plastikkirurg vilken bröstförminskningsmetod som lämpar sig bäst för just dig. Den professionella bedömningen görs utifrån din anatomi och dina förväntningar avseende önskade förändringar. Vid den här konsultationen får du veta exakt hur operationen går till och vilka eventuella risker eller komplikationer en operation kan medföra. Du får också tips och råd hur du bäst förbereder dig, både inför operationen och den efterföljande läkningsprocessen.

På operationsdagen

Operation av gynekomasti är poliklinisk, vilket innebär att du kan åka hem samma dag som ingreppet gjorts, efter det att du har vilat upp dig i patientrummet. Ingreppet utförs antingen under narkos eller lokalbedövning, beroende på omfattningen av operationen. Detta bestämmer du i förväg tillsammans med din plastikkirurg, så att du kan känna dig trygg på operationsdagen. Operationen tar ungefär en timme. Det vanliga tillvägagångssättet i de flesta fall är fettsugning och/eller borttagning av bröstkörtelvävnad. Plastikkirurgen gör det genom små snitt längs vårtgårdens undre kant. Såret tillsluts med självabsorberande stygn som kroppen successivt tar hand om.

Efter ingreppet

Ett tryckförband läggs på det opererade området för att hindra eventuella efterblödningar och svullnader. Du kommer att behöva använda en gördel över det opererade området dygnet runt i tre veckor efter operationen. Därefter skall du använda gördeln under dagtid i ytterligare tre veckor. Efter ett par veckor brukar resultatet av ingreppet bli mer synligt och bröstområdet börjar anta den önskade formen. De flesta kan börja arbeta efter en vecka, men detta beror i hög grad på din arbetssituation, vilken typ av arbete du utför och sist men inte minst, hur du själv mår. En bra vägvisare brukar vara att lyssna på sin kropp. Vår rekommendation är att du avvaktar i fem veckor innan du återupptar eventuell träning eller annan fysiskt ansträngande aktivitet. Läkningsprocessen är individuell och beror till en stor del på faktorer som du själv kan påverka. En sådan faktor är exempelvis alkohol och tobak, som du bör avstå från under läkningsprocessen.

Det är viktigt att du känner dig trygg och därför rekommenderas ett återbesök efter 10-14 dagar hos oss på Clinic Perfekta för en kontroll av stygn och läkningsprocess. Ytterligare en kontroll efter 4-6 månader är att föredra. Du är förstås alltid välkommen att kontakta oss om det har uppkommit nya frågor och funderingar kring din operation av gynekomasti.