Förfråga konsultation med 3D simulering

019-102191


Vill du bli uppringd?

Please leave this field empty.

Eller vill du skicka ett meddelande till oss?

Please leave this field empty.

Ansikte

Ansiktslyft

Om ansiktslyft och hur du går till väga för att utföra ingreppet

 

ansikte8

Åldrandeprocessen har sin naturliga gång och hudens immunförsvar och bildandet av nya hudceller minskar med åren. Det medför att huden mister sin elasticitet, samtidigt som delar av muskulaturen blir slappare och utseendet förändras. Genetiska anlag, ditt allmänna hälsotillstånd, livsstil och miljöpåverkan sätter också prägel på hudens tillstånd och åldrande. Ansiktslyftet kan inte stoppa den processen, men det kan förbättra de mest synliga tecknen på åldersförändringarna. Det går att strama upp djupare strukturer och ge huden mer spänst. Det går att ta bort och flytta fettvävnad till olika delar av ansikte och hals. Resultatet kan bli att du ser både yngre och piggare ut, men det är viktigt att du har realistiska förväntningar inför ett ansiktslyft. Ingreppet utfös dock inte bara av estetiska skäl, utan ett ansiktslyft kan också göras av praktiska skäl. Vi på Clinic Perfekta har som en av våra främsta uppgifter att gå dina önskemål och beslut till mötes på ett professionellt sätt.

Ett ansiktslyft kan utföras enskilt eller i kombination med andra ansiktsoperationer såsom fettsugning, fettransplantation, näsoperation eller ögonlocksoperation. Ingreppet individualiseras i allra högsta grad för varje person. Vi använder olika operationstekniker vid en ansiktslyftning: djup lyftning (fullt ansiktslyft), mellanansiktslyft och halslyft, för att nämna några.

 

Inför ingreppet

När du kommer till oss för ett första möte träffar du vår erfarna och duktiga plastikkirurg som bedömer anatomin i ditt ansikte. Ni diskuterar dina individuella förutsättningar för ett ansiktslyft. I samråd med dig och utifrån dina önskemål bedömer kirurgen vilken operationsteknik som lämpar sig bäst för just dig. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och att du alltid får korrekt information och en skicklig professionell bedömning. Därför för vi hela tiden en förtroendeskapande dialog med dig, där du kan ställa dina frågor och berätta för oss om dina förväntningar. Det handlar om ditt ansikte och det är självklart att dina önskemål måste ligga som grund för allt som du tillsammans med oss på Clinic Perfekta kommer fram till. Vid den första konsultationen går du och din plastikkirurg också igenom exakt hur ingreppet går till.

På ingreppsdagen

Du träffar din plastikkirurg som tar referensbilder på ditt ansikte och operationsområdet. Dessa används som underlag, både under och efter ingreppet. Ett ansiktslyft tar ungefär två till fyra timmar. Tiden varierar beroende på om andra ingrepp utförs samtidigt, såsom till exempel pannlyft och/eller ögonlocksplastik. Allt sker under full eller lättare narkos i kombination med lokalbedövning. Vid det här laget har du blivit informerad av din plastikkirurg om alla detaljer kring operationen och kan känna dig trygg.

Generellt kan man säga att vad som händer vid ett ansiktslyft är följande: man sträcker muskulaturen uppåt och bakåt genom att fria huden från underliggande strukturer och draperar därefter huden i ett nytt läge. Snittet läggs i hårfästet, framför och bakom örat för att på så sätt bli nästan osynligt.

Efter ingreppet

De flesta av våra patienter som genomgår en ansiktslyftning stannar kvar på kliniken för observation och omvårdnad under det första dygnet. När du känner dig redo att åka hem får du bära ett bandage dygnet runt fram till den sjunde dagen efter operationen. Det är då, en vecka efter ingreppet, som vi tar bort de första stygnen vid en första kontroll på kliniken. Resterande stygn tas bort efter ungefär två veckor. Det brukar dröja ett par veckor innan blåmärken och svullnad försvinner. Du får också räkna med att känseln runt hudsnitten kommer att vara nedsatt under en tid.

Vi på Clinic Perfekta vill att du kommer på en återkontroll efter 4-6 månader. Ytterligare en kontroll efter 12 månader är önskvärd i vissa fall.

Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik gör din blick öppen

För ögonlock som hänger, eller om du har påsar under ögonen, finns det hjälp att få, oavsett din ålder. Ögonlocksplastik har blivit ett vanligt ingrepp, då många tycker att ögonen är viktiga för utseendets helhetsintryck. Att ögonen är pigga och vakna kan kännas betydelsefullt för välbefinnandet. En del kan också tycka det är viktigt att se ut som och identifiera sig med sin verkliga ålder. Att spärra upp ögonen mer än nödvändigt under tunga ögonlock kan också upplevas som besvärande. Ögonlocksplastik är ett förhållandevis enkelt ingrepp och det går relativt fort att blir återställd. Oavsett anledningen till ditt behov av ögonplastik, kan det vara ett bra steg att ta för att slippa besvär. En del väljer ögonlocksplastik för att förändra sitt utseende, andra för att slippa mer fysiska obehag. Vad önskan än beror på, innebär operationen oftast en kort konvalescens och bra resultat.
ansikte14

 

 

Information om ögonlocksplastik och hur ingreppet planeras

När du kommer till oss första gången fokuserar vi på att prata om vad du vill ha ut av din operation och att du ska få svar på dina frågor. Det är också viktigt att du får veta vilket resultat du kan förvänta dig efter det att ingreppet är gjort. Vad det kostar och hur länge du får vänta på din ögonlocksplastik kan också vara sådant du undrar över. För oss på Clinic Perfekta är det viktigt att du besvarar frågor om ditt hälsotillstånd, om du haft några tidigare sjukdomar eller genomgått några operationer. Vi har informationssjuksköterskor som pratar med dig om hur du förbereder dig inför din ögonlocksplastik, och till exempel informerar om hur du kan uppleva narkosen. Det är viktigt att du känner dig trygg i ditt beslut att göra din ögonlocksplastik hos oss.

Detta behöver du veta om vad som händer på operationsdagen

Inför operationsdagen till din ögonlocksplastik, bestäms en tid då du är välkommen till mottagningen. Vi ger dig gott om tid, så att du i lugn och ro ska känna att du är i goda händer. Du kommer att få dig tilldelat ett eget rum som du har under tiden du vistas här på kliniken. Den första du träffar när du kommer till kliniken är din plastkirurg och han kommer att ta fotografier av operationsområdet. Det är viktigt att du nu också får träffa din narkosläkare. Operationen tar ca 1-2 timmar och du är hela tiden är under narkos. Vi syr igen såret med stygn som sakta absorberas av kroppen efter din ögonlocksplastik.

Vad händer efter operationen

När operationen väl är över får du ligga kvar 3-6 timmar för att övervakning, så att vi kan säkerställa att du mår bra. Du har ditt eget rum under hela vistelsen och personal finns hela tiden tillgänglig för att hjälpa dig. Du kan känna en lättare värk, svullnad och nedsatt känsel kring operationsområdet. Du kommer dock successivt att känna dig bättre efter de första veckorna. Duscha kan du göra redan dagen efter operationen.

Första kontrollen sker efter en vecka och efter 14 dagar avlägsnas eventuella stygn som finns kvar. En bedömning av slutresultatet kan göras tidigast 6 månader efter din ögonlocksplastik. Redan efter en vecka, då stygnen är borta, kan du se en förbättring. När det gäller arbete, brukar det gå bra att börja efter ungefär en vecka. Det är väldigt individuellt hur kroppen läker dina sår och det är viktigt att du lyssnar på den. Att sola på ärr som inte är läkta är bör du undvika. Tänk också på att resultatet varierar i dina arvsanlag och på hur smidig din hud är.

Kind-, hak-, och andra ansiktsimplantat

Allt du behöver veta om våra kind-, hak- och ansiktsimplantat

Ser du dig själv i spegeln varje morgon och är inte helt nöjd med vad du ser? Så ska det inte behöva vara. Många människor är missnöjda med sitt utseende, men det finns hjälp att få. Vi på Clinic Perfekta erbjuder en rad olika implantat till ansiktet, bland annat kind- och hakimplantat. Med hjälp av dessa ingrepp kan ditt ansikte bli fylligare, men även mer balanserat om det finns behov av detta. Under ingreppet för kirurgen, via munnen, in implantat i silikon till det område i ansiktet som du vill behandla.

Många väljer att göra ansiktsimplantat i kombination med ett ansiktslyft eller en annan typ av behandling, för att få en helhetsförändring av ansiktet. Vi skräddarsyr behandling och metod efter ditt utseende och dina önskemål, allt för att du ska bli nöjd med resultatet. För oss är det viktigaste att dina önskemål tillgodoses och att du blir nöjd. Vi har lång erfarenhet av ansiktsimplantat och arbetar enbart med medicinskt beprövad utrustning och kända metoder.

ansikte7

 

 

Inför operationen

Under ditt första besök hos oss på Clinic Perfekta får du träffa din plastikkirurg för att gå igenom dina önskemål och ställa frågor om ingreppet. Det är av stor vikt för oss att du känner dig trygg och säker inför din behandling, men det är också viktigt att du är medveten om vad som kommer att hända. Du kommer även att få mer information om vad som gäller vid just ditt ingrepp och hur du behöver förbereda dig. Det är viktigt för oss att få reda på hur ditt hälsotillstånd är. Därför vill vi att du fyller i en hälsodeklaration och berättar om eventuella sjukdomar du har eller har haft.

Inför operationen kommer din kirurg även att berätta om vilka komplikationer som kan uppstå. Vi ser till att du blir så komplikationsfri som möjligt, men det är viktigt att du följer de instruktioner som du får. Väldigt få brukar få några komplikationer vid kind- och hakimplantat, då det är ett enkelt ingrepp som görs under kontrollerade former och med beprövade metoder.

På operationsdagen

På operationsdagen får du träffa din plastikkirurg som berättar vad som kommer att ske under dagen. Vår personal kommer att fotografera ditt ansikte för att använda som referens under och efter operationen.

Om du väljer att göra ett hak- eller kindimplantat, kommer dessa att föras in via munnen. Operationen görs på detta sätt för att undvika ärr i ansiktet. Vi arbetar med implantat i olika storlekar för att kunna matcha dina önskemål. Implantaten är gjorda av silikon och är väldigt säkra att använda. De metoder vi använder är medicinskt beprövade och våra kirurger har lång erfarenhet av dessa ingrepp.

Efter operationen

Efter operationen är du fri att gå hem. Innan du lämnar kliniken kommer du få tips och anvisningar av vår personal om hur du ska göra efter operationen. Stygnen kommer att försvinna av sig själva, utan att du behöver oroa dig. Vi har stor vana av att utföra ansiktsimplantat och återhämtningstiden är kort, men varierar beroende på ingreppets storlek.

Innan du lämnar oss på kliniken vill vi gärna boka in en tid för ett återbesök. Vid ditt nästa besök vill vi kontrollera att allting ser bra ut och att du är nöjd med resultatet. Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss och innan du lämnar oss får du kontaktuppgifter till din kirurg. Vi på Clinic Perfekta finns här dygnet runt för att hjälpa dig.

Pann- och ögonbrynslyft

Allt om våra pann- och ögonbrynslyft

ansikte6

Ansiktet är det första en annan människa lägger märke till när de träffar dig. Ditt ansikte visar inte bara dina känslor, utan avslöjar också mycket om hur du levt ditt liv. Om du väljer att göra ett pann- eller ögonbrynslyft kan du förstärka drag hos dig själv, eller vrida tillbaka klockan. Många mår dåligt att av deras ansikte inte ser ut som de vill, men det finns hjälp att få.

Vi på Clinic Perfekta har många års erfarenhet av pann- och ögonbrynslyft och lägger stor vikt vid din trygghet under ingreppen. Viktigast för oss är att du blir nöjd och att du känner dig säker. Vanliga pann- och ögonbrynslyft innebär vanligtvis inga komplikationer och är ingrepp som inte har särskilt långa återhämtningstider. Under en konsultation kommer vi att gå igenom dina önskemål och välja den metod som passar dig bäst. Vi använder oss av den senaste tekniken och väl beprövade metoder. Välkommen att kontakta oss så kan vi berätta vad vi kan göra för just dig.

Inför operationen

Vid ditt första besök hos Clinic Perfekta får du träffa din plastikkirurg för att gå igenom dina önskemål och ställa alla frågor du har. Din kirurg kommer att berätta vad ditt ingrepp kommer att innebära, både hur du skall förbereda dig innan, men även hur själva operationen och läkningsprocessen går till.

Hur lång tid operationen tar beror på vilket ingrepp du väljer. Vi erbjuder många olika metoder för pann- och ögonbrynslyft, allt för att kunna tillgodose dina behov och önskemål. Ett enkelt ögonbrynslyft sker med lokalbedövning och du behöver oftast inte vara borta särskilt länge från ditt arbete.

Det är viktigt att du följer de instruktioner du får av vår personal både före, under och efter ingreppet. Innan operationen kommer din kirurg att berätta om vilka komplikationer som kan uppstå. Du kommer med stor sannolikhet inte att drabbas av någon komplikation vid den här typen av ingrepp, då metoderna är väl utvecklade och beprövade. Det är däremot viktigt att vi får reda på om du lider av några sjukdomar och ditt allmänna hälsotillstånd.

På operationsdagen

På operationsdagen får du träffa din plastikkirurg och narkosläkare, som går igenom vad som kommer att hända under dagen. Kirurgen kommer att fotografera området som ska behandlas för att använda som referens under och efter ingreppet.

Vissa ingrepp innebär lokalbedövning, medan andra görs under lätt narkos. Om du har frågor kring vad som gäller vid ditt ingrepp, är du välkommen att kontakta oss. Vid de flesta pann- och ögonbrynslyft kan du lämna kliniken samma dag. Hur lång tid operationen tar beror på vilken typ av ingrepp det är och dess omfattning. Det är viktigt att du följer de instruktioner du får både före och efter operationen för att din kropp ska kunna läka på bästa möjliga sätt.

Efter operationen

Beroende på typ av pann- och ögonbrynslyft varierar återhämtningstiden. För ett enkelt ögonbrynslyft är återhämtningstiden cirka en vecka. När det gäller titthålskirurgi, som sker under lätt narkos, går läkningen ännu fortare.

Vi vill gärna att du kommer tillbaka till oss på återbesök. Vid ditt besök kommer vår personal tillsammans med dig att boka in en ny tid då du kan komma tillbaka. Vi tycker det är viktigt att du mår bra efter ingreppet och att resultatet matchar dina önskemål.

När du går hem från vår klinik kommer du få med dig all information du behöver för den närmsta tiden. Dels kommer du få instruktioner kring hur du ska gå tillväga efter ett pann-och ögonbrynslyft, men även kontaktinformation till oss. Om du har några frågor så finns vi på Clinic Perfekta tillgängliga på kliniken dygnet runt.

Örontillbakasättning

Om örontillbakasättning och hur du går till väga för att utföra ingreppet

Örontillbakasättning är ett plastikkirurgiskt ingrepp som oftast utförs av estetiska skäl. Utstående öron upplevs nämligen av många som besvärande och kan ha negativ inverkan på självförtroendet. Detta gäller både vuxna och barn. Särskilt barns självuppfattning och självförtroende kan drabbas på grund av utstående öron, vilket i sin tur kan påverka deras sociala samspel med andra. Barn som upplever utstående öron som störande, opereras ofta redan före skolstarten. Det är en lämplig tid för en örontillbakasättning, då örat är färdigutvecklat vid den åldern. Örontillbakasättning, eller infällning av utstående öron, är det mest förekommande estetiska ingreppet som utförs på barn. Det är ytterst viktigt att vara lyhörd för barnets känslor avseende utstående öron och särskilt viljan att genomgå ett ingrepp. Vi på Clinic Perfekta har beprövad erfarenhet av örontillbakasättning och använder den senaste tekniken för att uppnå det bästa resultatet av alla operationer vi utför.
ansikte18

 

 

Inför ingreppet

När du kommer till oss på Clinic Perfekta för första gången får du träffa en erfaren plastikkirurg. Vid konsultationen gör plastikkirurgen en analys av dina öron och dess form och bedömer vilken typ av korrigering som lämpar sig bäst utifrån dina önskemål och just din specifika situation. Alla problem analyseras och diskuteras med dig. Det kan exempelvis handla om att den djupa delen vid hörselgångsöppning (conchan) är problemet, eller att veck som normalt finns längs med ytterörat (antihelix veck) saknas. Det kan också handla om en kombination av båda, eller att örsnibben upplevs som för stor. Varje korrigering är alltid individuell och din plastikkirurg föreslår dig en lämplig lösning. Att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss är avgörande för den bästa utgången av ditt önskade ingrepp. Du får svar på all dina frågor och all relevant information. Din plastikkirurg berättar också om alla potentiella risker förknippade med just din specifika örontillbakasättning. Ni går igenom exakt hur ingreppet går till och du får tips och råd hur du kan förbereda dig för operationen på bästa sätt.

På ingreppsdagen

Örontillbakasättning kan genomföras under lokalbedövning eller under narkos i kombination med lokalbedövning. Det är individuellt och beror på omfattningen av ingreppet. Vid lokalbedövning brukar vi på Clinic Perfekta använda EMLA som är en lokalbedövande salva. Om EMLA appliceras på örat två timmar innan ingreppet, kan hela operationen utföras under lokalbedövning. Örat vinklas tillbaka och ställs in via ett enda snitt bakom öronen för att ärren ska bli så osynliga som möjligt. De små ärr som uppstår bleknar oftast med tiden. Såret sluts med självabsorberande stygn som huden tar hand om. Örontillbakasättning utförs polikliniskt, vilket innebär att du kan åka hem samma dag som operationen utförs, efter att du har vilat upp dig i trygg miljö på Clinic Perfekta. Du får också ingående information om hur du bäst sköter dina rutiner den första tiden efter operationen.

Efter ingreppet

Ett bandage runt huvudet använder du de första 7-10 dagar för att hålla öronen på plats och på så sätt undvika att öronen viks framåt. Därefter använder du pannband på nätterna under 3-4 veckor. Om du upplever en ömmande smärta direkt efter operationen så brukar den lindras med vanligt förekommande receptfria värktabletter. Eventuellt kan du uppleva känselförändringar, men dessa brukar vara övergående. Du bör också avvakta i några veckor med att återuppta träningen. Läkningsprocessen är individuell och det kan ta upp till sex månader innan du är helt återställd. En tidig återkontroll är mycket viktigt för att följa upp under läkningsperioden. Därför sker ett återbesök på Clinic Perfekta 7-10 dagar efter operationen. Vi rekommenderar en andra kontroll efter 4-6 månader och i vissa fall ytterligare ett återbesök efter 12 månader.

Näsplastik

Bra att veta om näsplastik

 

ansikte2

Vi är säkert många som är överens om att näsan är det allra mest utmärkande och karaktärsbildande för vårt ansikte. Det är en av de allra vanligaste plastikoperationerna som utförs. Det finns lika många anledningar som det finns personer som väljer att utföra sin näsplastik på vår klinik. Man kan tycka att näsans storlek eller form är oproportionerlig i förhållande till ansiktet, det kan handla om något medfött eller en näsa som skadats och missbildats. Som tur är går detta att förändra hos oss på Clinic Perfekta. Vi tar hänsyn till varje enskilt fall och har de allra senaste teknikerna.

Operationen kan medföra vissa komplikationer, som andningssvårigheter och synliga blåmärken en tid efter ingreppet. Vid operationer av näsbenet och större ingrepp uppstår ofta kraftiga svullnader kring ögonen.

 

Inför operationen

Då näsan spelar en central roll i ansiktet, studeras ansiktsdragen i minsta detalj inför ingreppet. En vanlig anledning till att man önskar genomföra näsplastik är att man vill förminska näsan eller förfina formen genom att avlägsna en upphöjning eller forma om nästippen. Det är också vanligt att nässkiljeväggen rätas ut vid exempelvis andningssvårigheter.

Näsplastik kräver den expertis som våra kirurger har efter mångårig erfarenhet. Förutom den estetiska aspekten vägs självklart den funktionella in, kunskap om näsan som andningsorgan och dess utveckling i olika åldrar är saker som vägs in i förberedelserna. Du kan känna dig trygg hos oss, och inför operationen har du möjlighet att ställa alla dina frågor.

Inför en näsplastik träffar du plastkirurgen och ni går tillsammans igenom hur ingreppet kommer gå till och vad du ska tänka på före och efter vistelsen på kliniken. Du får en bild av hur ditt ansikte kommer att se ut efter operationen, vilket är väsentligt då en näsplastik förändrar hela ansiktet. Det är viktigt att du får hjälpen att visualisera detta och förbereda dig mentalt. Du informeras om vad som gäller efter utförd näsplastik, hur länge du ska ha kvar bandaget och vad du ska tänka på tiden efter operationen.

På operationsdagen

Du välkomnas på kliniken och blir visad ditt patientrum. Kirurgen kommer gå igenom vad som ska hända steg för steg. Vår kunniga personal finns tillgänglig för att ta hand om dig och ge dig alla råd du behöver.

Beroende på hur avancerade förändringar som ska utföras under en näsplastik, tar operationen mellan 30 minuter upp till två och en halv timme. Du får inga synliga ärr då snitten alltid görs inne i näsan genom näsborrarna. Du stannar på vår klinik och blir omhändertagen timmarna efter operationen, men du kan åka hem samma dag. Det är vanligt att man tar en vecka ledigt eller längre efter genomförd operation.

Efter operationen

Efter operationen får du ett gipsbandage över näsan. Det är extremt viktigt att du följer instruktionerna om hur länge du ska ha kvar bandaget efter ingreppet. För en näsplastik som innefattar förminskning och borttagning av en knöl och brosk ska bandaget sitta kvar i tio dagar efteråt och ytterligare två veckor under natten. Det krävs även tålamod, då näsan får sin slutliga form först en tid efter operationen.

Efter en vecka är det dags för ett återbesök och då tas bandaget av. Ibland kan kirurgen råda att använda skyddande tejp ytterligare en vecka. Den närmaste tiden efter en näsplastik ska du avstå från träning och även undvika att sola det första halvåret. Det är vanligt att det uppstår svullnader och blåmärken de närmaste veckorna efter ingreppet, men de avtar allteftersom. Näsan får sin slutliga form först efter sex månader efter utförd näsplastik så det krävs tålamod för att se det slutgiltiga resultatet. Redan när stygnen tas bort kommer du dock att se en markant skillnad.