Förfråga konsultation med 3D simulering

019-102191


Vill du bli uppringd?

Please leave this field empty.

Eller vill du skicka ett meddelande till oss?

Please leave this field empty.

Behandlingar

Injektionsbehandlingar (Botox och fillers)

Injektionsbehandlingar med Botox och fillers slätar ut din hud

Med åren upplever vi alla förändringar i ansiktet och ansiktshuden. Den mjuka vävnaden genomgår en naturlig åldringsprocess. Huden förlorar successivt sin elasticitet, kollagenproduktionen minskar, nya hudceller bildas allt långsammare och deras förmåga att behålla fukt minskar. De första synliga tecken yttrar sig genom små linjer som blir rynkor, samt veck i ansiktsregionen. Huden förlorar sin spänstighet. Det kan medföra att man ser trött och hängig ut, eller bekymrad och arg, utan att vara det. Med åldern tappar man volym i ansiktet, eftersom huden påverkas av oundvikliga förändringar i fettvävnaden och muskelfunktionen i takt med att muskelmassan avtar. Injektionsbehandlingar med botox och fillers är de mest förekommande kosmetiska ingrepp idag och de ger omedelbar effekt och synligt resultat.

Hur går behandlingen till?

En injektionsbehandling är en icke-kirurgisk behandling som innebär att man injicerar egna fettceller eller ett läkemedelsklassat ämne i huden i syfte att förbättra utseendet. De ämnen eller injektionsprodukter som används vid injektionsbehandlingar kan delas upp i tre kategorier: kroppseget fett, neurotoxiner (Botox) och så kallade vävnadsfillers (Restylane, Juvederm). Våra erfarna och skickliga specialister på Clinic Perfekta utför injektionsbehandlingar i form av fillers och antirynkbehandlingar med de senaste metoderna. Du får alltid en behandling som lämpar sig bäst för just dig och ditt ansikte.

Botox (Vistabel/Dysport)

Botox är en injektionsprodukt bestående av ett muskelavslappnande medel, som injiceras i musklerna under huden och används i skönhetsbehandlingar. Botox verkar genom att blockera nervimpulserna till de små utvalda mimiska ansiktsmuskler som injicerats. Andra ansiktspartier och hudens känslighet påverkas inte. Botox är ett välbeprövat och godkänt läkemedel som använts sen 90-talet i kosmetiska behandlingar för utslätning och reducering av rynkor. Botox används i dag med mycket gott resultat vid behandling av rynkor i pannan och i ögonområdet (kråksparkar), vid besvärande arm- och handsvettningar samt vid behandling av migrän. Andra produktnamn på Botox är Azzalure, Vistabel och Dysport som fungerar på samma sätt. Fördelen med en botoxbehandling är att den är en snabb, enkel, smärtfri och säker metod. Behandlingen tar inte mer än 10-20 minuter, beroende på vilka ansiktsområden som behandlas. Den går ut på att specialisten med hjälp av en mikronål injicerar små mängder Botox i de områden som skall behandlas. Eftersom nålen är tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras är bedövning inte nödvändigt och du kan återgå till dina normala aktiviteter omedelbart efter ingreppet. Effekten blir synligt inom 3-4 dagar och håller i sig upp 6 månader.

Fillers (Juvederm, Restylane)

En injektionsbehandling med fillers är ett bra alternativ till vanliga kirurgiska ingrepp, i synnerhet för dig som exempelvis önskar utföra en läppförstoring eller förbättra ansiktskonturen. Fillers tillverkas av olika konstgjorda substanser baserade på hyaluronsyra för vävnadsutfyllnad, därav namnet fillers. Den snabba och säkra utvecklingen av denna nedbrytbara produkt har lett till att det idag finns en mängd olika fillerprodukter på marknaden. De mest kända är Restylane, Juvederm, Teosyal, Radiesse och Stylage som samtliga är baserade på hyaluronsyra. Våra erfarna specialister på Clinic Perfekta använder bara dessa högkvalitativa, icke-animaliska, hyaluronsyra-produkter. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och den ger huden fukt och volym. Kroppens egen hyaluronsyra bryts naturligt ned och ersätts varje dag. Nedbrytningen minskar med åren och en injektionsbehandling med fillers kan vara en lämplig lösning. Effekten av fillerbehandlingen är omedelbar och sitter kvar i 3-12 månader, beroende på hur stort antal gånger man injicerat, samt individuell nedbrytningstakt av hyaluronsyra hos varje person. Våra erfarna specialister har dokumenterad erfarenhet av fillerbehandlingar och i samråd med dig görs en professionell bedömning av vilken produkt som lämpar sig bäst för just dina individuella förutsättningar.

Vanliga områden för injektionsbehandlingar är läppar, kinder, panna, området runt ögonen, hakan och näsan.

Botox

Om våra behandlingar med Botox

Trots att du lever sunt, tränar och enbart äter nyttig mat kan rynkor uppstå i ansiktet. Det kan vara rynkor mellan eller runt ögonen, runt munnen eller veck i pannan. Rynkorna kan göra att du ser äldre ut än vad du är, och upplevs som psykiskt besvärliga av många. Med hjälp av Botox kan du med enbart några små stick snabbt få en slätare och finare hud. På några minuter kan flera år av rynkor försvinna, enbart med en enkel och smärtfri behandling. Du kommer inte bara se yngre ut, utan även mindre stressad och bekymrad. Injektionsbehandlingar med Botox har fått ett ökat intresse hos både män och kvinnor under de senaste åren. Att injicera Botox går fort och kan göras på exempelvis lunchrasten, utan att du behöver ta ledigt från jobbet. Behandlingen har inga kända biverkningar och går snabbt och smärtfritt att utföra.

Vi har lång erfarenhet av Botox på Clinic Perfekta och vi använder oss av den senaste tekniken, allt för att garantera bästa möjliga resultat. Svar på många av dina frågor kan du finna på denna sida, men hittar du inte vad du söker får du också gärna kontakta oss. Välkommen till oss för en kostnadsfri konsultation!

Inför behandlingen

Vid ditt första besök hos Clinic Perfekta får du träffa vår professionella personal och diskutera din behandling och dina frågor. Om du vill, kan vi utföra injektionen under detta första besök, annars bokar vi mer än gärna in en ny tid åt dig.

En injektion med Botox tar sällan mer är 15 minuter och du kan lämna kliniken direkt efteråt. Det är viktigt att du inte använder smink under samma dag som behandlingen sker och inte heller tränar. Behandlingen kan inte utföras om du har någon infektion i kroppen, är gravid eller ammar.

Behandlingen innebär att en väldigt liten mängd Botox injiceras in i muskulaturen. På så vis kan rynkorna snabbt och smärtfritt försvinna. Botox är samlingsnamnet på en mängd olika läkemedel som innehåller Botulinum A. Behandlingen är mycket effektiv, medicinskt beprövad och har inga kända biverkningar.

På behandlingsdagen

På behandlingsdagen får du träffa vår kunniga personal. De kommer gå igenom behandlingen, dina önskemål och berätta vad som gäller efteråt. Du är mer än välkommen att ställa alla de frågor du har. Vi på Clinic Perfekta tycker det är av största vikt att du känner dig trygg inför din behandling och att du litar på oss.

Efter behandlingen kan du lämna kliniken. Det är viktigt att du inte tränar samma dag som behandlingen, och inte heller använder smink. Du ska även undvika att massera det behandlade området. I övrigt kan du fortsätta med din dag i vanlig ordning. På behandlingsdagen kommer vår personal även boka in ett datum för ett återbesök hos oss.

Efter behandlingen

Det tar några dagar innan resultatet visar sig, så ha tålamod och avvakta. Behandlingen behöver sedan göras om efter 3-6 månader. Vi vill gärna att du kommer tillbaka till oss på ett återbesök ett par dagar efter behandlingen, så vi kan kontrollera att allt ser bra ut och att du är nöjd med resultatet.

Behandlingen har inga kända biverkningar och ingen återhämtningstid behövs. Du är fri att genast återgå till ditt vanliga liv och du har inte heller några missprydande svullnader, ärr eller missfärgningar efter ingreppet.

Om du har några frågor gällande din behandling eller ytterliga behandlingar, så är du mycket välkommen att kontakta oss. Vi finns på kliniken dygnet runt för att svara på dina frågor. Välkommen att boka din Botox-behandling hos oss på Clinic Perfekta.